Vlaanderen Boven!

img_0330

Wat een avond, wat een nacht!
Vlaanderen heeft gefeest! En het was een echt feestje hoor. Een zalig (gratis) concert op de Grote Markt van Sint-Niklaas, iets dat ze zeker nog veel meer mogen herhalen hier!
The Violent Husbands beten de spits af, en dat deden ze goed in het West-Vlaams. Daarna was het tijd voor Yeveungi die zeker niet slecht waren (Als zij naar mij lacht, breekt de hemel open). The Violent Husbands keerden nog eens terug voor een ongeloofelijke knappe bewerking van “Meisjes” van Raymond van het Groenewoud. Dana Winner kwam ook nog het podium opgelopen, maar dat vond ik toch net iets minder. Ook Sandrine wist de Grote Markt te bekoren, net als Geena Lisa, beide heel knappe dame’s overigens. En dan was het moment bijna aangebroken om God eindelijk te zien verschijnen, maar eerst moesten “carwash” Nicole en Hugo het podium op om nog eens “Pastorale” te brengen. En dan was het zover, het duurde even dat Hij het podium opliep en zat, maar de man is dan ook zeer slecht te been en bijna 75 jaar jong. Het was een zeer prettig weerzien met Ramses na Nekka-nacht. Het is jammer dat blijkbaar niet de volledige markt fan was, al kreeg hij toch een 5 minuten lange staande ovatie toen hij weer huiswaarts keerde na een “Zing, vecht, huil, bid, lach” en een FransNederlands “Vivre/Laat Me” te brengen. God is gisteren neergedaalt in Sint-Niklaas, echt waar, ik heb het gezien!
Daarna kwamen Lucas van den Eynde, Yasmine, Sandrine en Geena Lisa het feestje nog een klein uur doorzetten met enkele zeer sterke covers als “Ik wil je”, “En Dans” en een groots Boudewijn de Groot cover waarvan de titel mij nu ontschiet.
Mensen van één en iedereen die hier aan meegewerkt heeft, een welgemeende dank u!
Het was een echt feestje!

3 gedachten over “Vlaanderen Boven!

 1. Als dat gisteren geen feestje was dan weet ik het ook niet meer hoor.
  Zo een zalige avond en nacht, het was echt genieten!!!!!!!
  Ik moet je meer dan gelijk geven maar goeie oude Ramses was echt fantastisch.
  Ik sluit me aan bij je mening, iedereen van één en van de organisatie heel bedankt.
  Maar ook het gezelschap waarin ik verkeerde was fantastisch.
  Bedankt Froy voor de fantastsische avond.
  Tot de volgende keer

  Like

 2. Ik vind deze pagina nu pas, maar ik was er ook bij op de markt.
  Speciaal voor deze “god” afgezakt end adelijk nadat hij het podium verlaten had weer vertrokken. Tja, dat heb je als kindjes tijdig in bed moeten; en het was al zo laat voor hen…
  Ramses was zoals steeds zeer sterk. Ik vond het wel jammer dat hij slechts twee liedjes bracht. Wel jammer vond ik dat er geen mogelijkheid inzat om hem even achter een piano te laten inproviseren. dat is pas écht genieten!!!
  Wat mij betreft: Laat hem zijn gang maar gaan en dat wij nog heel lang van hem mogen genieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s