Einde van Donna?

Het was deze ochtend toch even verschieten toen ik juist wakker was en de krantenkop van “De Standaard” las, die melde namelijk: “VRT doekt Donna op”.

Een gevoel van ongeloof daalde over mij neer. Als kind van de jaren ’90 ben ik opgegroeid met Radio Donna, de fun, de hits. Ieder moment van de dag stond de radio bij ons thuis op, en ook toen ik als tiener op m’n kamer muziek ging luisteren was het wel naar Radio Donna.
Maar de laatste jaren was het inderdaad niet meer wat het was, ze begonnen een TMF maar op de radio. Je hoorde dezelfde muziek en reclame, maar echte fun en hits waren nergens meer te bespeuren. Tenzij het in de Top 2000 was natuurlijk…
Tot ze aan de laatste restyling kwamen, want dan werd Donna terug Donna. Feel it, love it. Ja, de slog leek met die komma zelfs terug op die als van toen: de fun, de hits.

Het zou met spijt in het hart zijn om Donna te zien verdwijnen, zeker voor een figuur als Peter van de Veire.
Maar zal het wel echt verdwijnen zijn? Zal het niet meer zijn dat ze alles behouden, behalve een volledige nieuwe naam, website, logo,… Maar de presentators die blijven, net als de muziek, net als sommige programma’s. Want daar kunnen ze wat van, aan de Reyerslaan (Denk maar aan TV1 dat plots één werd, jaja, wat een verandering!).

Toen ik deze ochtend dan even ging kijken bij Donna zelf op de website voor meer uitleg, wisten zij ook niet veel. Al waren er toen al enkele schare fans die een petitie opstarten, andere denken dan weer dat het om een mediastunt gaat voor de nieuwe tv-show van Peter, andere denk aan de gasten van “De Overname”,…

Maandag weten we meer…

Maar tekent u ondertussen toch de petitie? Ik wil nog wel jeugdsentiment op de radio blijven horen namelijk…

3 gedachten over “Einde van Donna?

 1. Voila, first things first, de petitie is getekend, en nu maar hopen dat ze er naar luisteren.
  Het zou kunnen dat het om een mediastunt gaat hé. Je weet maar nooit.
  Als Peter van de Veire echt zo goed is, geef hem dan zijn eigen radio, zijn eigen zender maar laat hem concurreren met Donna. Laat hem bewijzen dat hij het kan.
  Dat is toch mijn gedacht hoor.
  Handen af van ons jeugdsentiment ! ! ! !
  Ikke

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s