Kadril – That’s all folk!

Kadril is al sinds jaar en dag een folklore band die al jaren festivals als Dranouter en NekkaNacht vult. Gisterenavond waren ze aanwezig in Beveren met hun nieuwe tournee door de theaterzalen: “That’s all folk!”. Niet ter promotie van een cd, want de liedjes die ze brengen zijn niet van Kadril zelf, maar allemaal soundtrack van bekende en minder bekende films. Maar dat maakt het niet minder plezant, integendeel zelfs.

Op de achtergrond zie je steeds scéne’s uit de film waarvan ze op dat moment de soundtrack spelen. Droevige scénes bij ingetogen nummers, mooie dansen bij sfeervolle nummers. Ze hebben ook niet gekeken op een muzikant meer of minder op het podium, want ze staan soms met 14 mensen op het podium voor driedubbel zoveel instrumenten. Een kazzoo, een gitaar, ukelele, drums, doedelzak,… Het is er allemaal!

Het blijft trouwens niet alleen bij Engels/Amerikaanse films, maar ook bij Spaanse, Franse en zelfs Nederlands als Wannes van de Velde’ “Ik wil deze nacht in de straten verdwalen”.

Afgesloten werd er met een fantastische versie van “Knocking on Heaven’s Door”. Andere fantastische momenten waren onder andere de soundtrack van “The Walking Man” en “Black cat, White Cat”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s