P!nk – Funhouse Tour: Live in Australia

Afgelopen week kreeg ik in Brugge Pink’s live cd+dvd van de Funhous Tour voor mijn Kerst.
Deze middag keek ik eindelijk naar de dvd nadat ik de cd al lang beluisterd had. En één ding is zeker, deze madam moet ik ooit toch nog eens live zien.

Artiesten die zelf hun nummers schrijven zijn hoe dan ook dichter betrokken bij hun muziek en dat straalt op liveconcerten zeker uit. Zodus ook bij Pink.
Persoonlijk vind ik Pink sowieso al sterker live dan op haar cd’s (aangezien er op haar cd’s ook dikwijls zwakkere nummers tussen zitten die de sfeer verpesten, enkel “Funhouse” kan mij volledig bekoren…). Maar live herwerkt ze oudere nummers zodanig dat ze een nieuwe invalshoek krijgen en haalt ze stunts uit waardoor haar verzekeringen van de tournee waarschijnlijk de hoogte werden ingejaagd. Welke artiest doet anders live, tijdens het zingen, stunts hoog boven het publiek?

Als Pink dan haar kampvuurliedjes bovenhaald samen met de gitaar wordt het lekker intiem. Als “Trouble” dan nog eens volledig gestript wordt, wordt het helemaal fantastisch!
Van geen greintje gevaar verschrikt doet Pink ook enkele covers, en gelijk heeft ze, want ze komt er mee weg. Een schitterende versie van “Highway to Hell” vormt de intro voor deze show, terwijl ze met “Crazy” nog eens de boel laat ontploffen met daartussen nog covers van “Bohemian Rhapsody”, “Babe I’m Gonna Leave You” en “I Touch Myself”.

De show die opgebouwd is rond het circus-thema is gewoonweg schitterend. De oude clowns met een eng gezicht. I like them!

Ja, een must see!

4 gedachten over “P!nk – Funhouse Tour: Live in Australia

  1. ja, het thema is de laatste tijd veel gezien vind ik…
    Britney haar tournee draaide ook rond circus,
    maar ik denk dat Pink haar act net iets hoger legt dan al van deze…
    de stunts die ze doet heb ik bij nog niemand anders gezien, en ik denk ook niet dat ze bij veel andere gebeuren 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s