Clouseau 10×10

Een gigantische grote fan van de heren Wauters zal ik mezelf niet noemen, maar ik hoor en zie ze wel graag eens bezig. In 2007 ging ik al eens kijken naar hun theatertour van “Vonken & Vuur”, begin september zag ik ze hier ook aan ’t werk op de Grote Markt en sinds gisteren heb ik ook hun dvd van hun laatste concertreeks in het Sportpaleis in mijn bezit.

En het is een knallend feestje, met een leuke setlist die de sfeer erin houdt. Niet teveel geblaat, wel veel gezing en gespring… Het podium en de lichtshow zijn gewoon gigantisch groot en leuk. Zeker tijdens “Vonken & Vuur” zorgt het voor vuurwerk (en dat mag u heus wel letterlijk nemen!).
Ook leuk zijn de nieuwe aankleding van sommige nummers. Sommige mensen durven beweren dat Koen Wauters geen grote zanger is, maar dan moet u misschien toch maar eens zien (of luisteren, want er zitten ook 2 cd’s bij!!) naar “Wil Niet Dat Je Weggaat” en “Als Er Ooit Iets Fout Zou Gaan”.

Het enige minpuntje vindt ik wel dat er serieus geknipt is in het concert. Als ik het me goed heb laten wijsmaken duurt zo’n Sportpaleisconcert 3 uur van de broertjes. Jammer genoeg is er van dat hele concert nog maar ’n anderhalf uur terug te vinden op de DVD… Maar ook de extra’s zijn maar magertjes, geen backstage materiaal, geen extra nummers, enkel 2 videoclips… Geen making-of of ander opvulsel.
En bij sommige nummers is de tracking ook niet volledig goed gelopen blijkbaar, want als ik de nummers apart beluister (zoals in m’n iTunesDJ of op m’n iPod) dan blijkt er nog ’n heel klein stukje van ’n vorige nummer opdezelfde track te staan van het nieuwe nummer (of met andere woorden ontbreekt dus ’n stukje van de vorige track…).

Maar het is zeker de moeite waard!

En voor wie nog niet overtuigd is heb ik dit nog…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s