Bart Peeters – De Hemel in het Klad: Live in de Roma

Eindelijk is de livecaptatie verschenen van Bart Peeters’ “De Hemel in het Klad”toer. Het is al van 2008 geleden dat het schijfje uitgebracht werd, Bart heeft dus weer een dik anderhalf jaar op toer geweest door België en Nederland.

En deze dvd bewijst alleen maar dat het goed was, en een goede show in een prachtige zaal zoals de Roma. Het is de moeite! De prachtige verhalen van Bart die de nummers een extra dimensie geven, de gekke danspasjes die hij op ieder (on)gepast moment uit z’n mouwen schud…Het is een talent in zowat alles wat je ook maar kan doen, maar ook een gewone meneer. Zo brengt hij bijvoorbeeld een fantastische versie van “Last night the dj saved my life” en ook het prachtige “Een vriend zien huilen” van Jacques Brel.
Hij stak “Heist aan zee” in een nieuw fantastisch jasje, en tijdens “Liefde is alles” duikt hij als vanouds in het publiek…

Naast het 2-uur durende concert vind je ook nog extra terug, waaronder een magistrale versie van “Ontdooi Me” tijdens de soundcheck. Daarna duiken we nog even backstage met Bart en de band voor wat gepraat en geknip.

Verder vinden we ook Bart Peeters terug op Marktrock (Liefde is alles & Ik hou meer van folk (dat echt wow! is)) en op Dranouter (Heist aan zee, AAA, Poolijs). Deze extra’s geven Bart weer als festivalbeest en daar komt het entertainergehalte nog meer naar boven.

Eén ding is zeker, volgende toer wil ik hem zien in ’t theater en hopelijk ook ergens eens meepikken op ’n festival. Uitkijken doe ik alvast naar z’n nieuwe album.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s