Mika – Imaginarium Tour

Dit was gewoon het beste concert dat ik tot nu toe zag, ever! Zonder enige twijfel! We zijn gestart met aanschuiven aan de barricades aan de ingang rond half 5 en toen werd het al ontzettend druk, maar dankzij Jessie haar vriendinnen hebben we nog een zeer goed plaatsje vooraan kunnen bemachtigen. We stonden op nog geen 2 meter van het podium, 4e of 5e rij.

Het voorprogramma viel beter mee dan verwacht (Hermanos Inglesos), want thuis vond ik het maar op niks lijken. Maar het viel zo hard mee dat we niet eerst doorhadden dat het voorprogramma al bezig was. Ze speelden dan ook een gewone DJ-set vanop de PA-stand, en die uiteraard in het midden van de zaal… Het leek dus eigenlijk gewoon of ze hadden de achtergrond muziek wat harder gezet… En eigenlijk misten we niks.

En dan was het tijd voor Mika. Eerst een stukje toneel toen de band opkwam, en dan met een bang en een knal…. “Relax, take it easy”. Jong, zotzalig gewoon. Vanaf de eerste noot had Mika iedereen mee in de zaal, iedereen had direct plezier, inclusief Mika zelf! Echt zalig gewoon! Er waren enkele mooie kippenvel momenten tijdens “Any Other World”, “Happy Ending” (het publiek zong zelfs het refrein zonder dat er naar gevraagd werd, overal werden hartjes gevormd met de handen), “I See You” en “Over My Shoulder”. Er werd ook een aardig stukje opera gezonden door z’n achtergrondzangeres Ida Falk Winland tijdens één van deze nummers. En uiteraard ontbraken ook de gekende meezingers niet zoals “Rain”, “We Are Golden”, “Love Today”, “Big Girl”,…
Hij bracht enkele singles maar ook enkele gewone nummers van z’n 2 albums, maar echt stuk voor stuk pareltjes!

Het concert was qua muziek gigantisch goed, de liedjes kregen een extra dimenssie live of werden zelfs wat herwerkt… Maar visueel was het ook ’n heel spektakel die zeker ook veel lof mag krijgen. Mika is meer dan een zanger, hij is een allround-artiest. Van posters tot cd-boekjes tot z’n podium, alles tekent hij zelf uit en dat uit zich ook tijdens z’n show.

Hij genoot er zelf enorm van, dat las je gewoon van z’n gezicht af, zelfs de band was aan het feesten. Op het einde begon Mika zelfs te “vechten” met z’n bassist. Na de gebruikelijke toegiften werd er zo hard geroepen dat hij nog eens terug kwam voor ’n extra rave versie van “Relax take it easy”, alle show-elementen qua vuurwerk, ballons enzo meer waren toen al opgebruikt en het kwam heel à la moment over…

Ik heb nog nooit, maar echt nog nooit, zo’n hard geschreeuw gehoord van fans. Ik heb nog nooit zo’n gemeend applaus gehoord.
Hij heeft dan nog maar 2 cd’s, maar u mag nu al meneer Mika beginnen zeggen me dunkt, want ’t is ne grote meneer, hou hem zeker in de gaten!
Ik was al fan, maar nu nog veel meer! Ik hoop dat er een dvd komt van deze concertreeks, want ik kan onmogelijk vertellen hoe goed het was, u moet het gewoon met eigen ogen zien.

Maar ik ben nu nog steeds diep onder de indruk!!

Merci trouwens aan de oma & opa en aan Johan & Mieke voor ’t vervoer heen en terug!!

Deze diashow vereist JavaScript.

8 gedachten over “Mika – Imaginarium Tour

 1. hey

  kheb goed nieuws voor je ik ben ook geweest en als je goed oplette kon je een poster zien hangen met daar op “dit concert word opgenomen voor op dvd dus is het mogenlijk dat u in beeld komt op deze dvd”

  vele grtjes
  anthony
  x

  Like

  1. Ik wist dat er een poster hing dat je mogelijk in beeld kon komen, maar aangezien ik helemaal vooraan stond aan te schuiven toen de deuren opengingen heb ik niet gelezen dat het voor de DVD was. De vrouw van de security die vertelde wat er op die poster stond wist ook niet of het voor de DVD was, maar als het inderdaad op DVD komt is dat echt Uberzalig!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s