Samson & Gert Kerstshow 2010

Deze diashow vereist JavaScript.

20 jaar. Zo oud moet je worden voor de allereerste keer naar Samson & Gert tijdens een kerstshow te gaan kijken. Zo oud zijn ze ook. Of zolang zijn al elkanders beste vriendje beter gezegd.

En zo zat ik vandaag in de Elisabethzaal voor de kerstshow 2010 met Samson, Gert, De Burgemeester (want hier is het een eigennaam, nietwaar?), de afgevaardigde van de minister, Van Leemhuyzen en Alberto(oooooooooooooooo). En wat een geweldige show!

Als het doek, gevuld met hondenpootjes, eindelijk opengaat gaan tegelijkertijd de lichtjes uit en start de intro muziek, van her en der komen cadeau-danseresjes het podium opgerend en de immer-altijd-aanwezige magische stem kondigt de komst van Samson & Gert aan… En jawel, daar zijn ze met “Het Gaat Beginnen”, mijn favoriet nummer van hen. Het clipje werd steeds te weinig uitgezonden op Ketnet, maar het was altijd heerlijk om te zien. En nog nooit zag ik zoveel kindertjes direct naar voor lopen om hun tekening af te geven aan de idolen. Fantastisch om te zien!

Omdat het tijdens de kerstshow ook nog een beetje Kerstmis is, en het dus ook nog een beetje gevuld is met kerstsfeer hoort er een nummer over Kerstmis in de setlist te staan. En die is er met “Dan is het Kerstmis”, een single die nog door Bart Peeters werd geschreven.

Het is trouwens fantastisch dat ze voor deze show een heleboel nummers vanuit de beginjaren terug afstoften, wat zorgde dat het bijna allemaal meezingbaar was voor mij! 😀
Ook Stef Bos heeft toen nog enkele knallers van hits geschreven, onder meer door “Er Zit meer in een Liedje”, dat daarop volgde. Daarna volgde “Vrolijk Liedje” en “Beste Vriend”.
En daarna was het tijd voor een feestmedley, enkele feesthits van Samson & Gert werden aan elkaar gerijgd en de zaal ging dan ook volledig uit zijn dak.

En dan komt er eindelijk uit het grote cadeau een vliegtuig tevoorschijn, het is tijd voor “Piloot”, voor de kijkers van Studio 100 TV uiteraard een meezinger (incluis mezelf!). En om in mijn eigen kindertijd te blijven, niet veel later vaart een schip uit de andere kant van het cadeau voor de “Piraten van de zee”.
Wanneer ze met “Alles Is Op” beginnen, davert de corbeille van het gevoetenstamp, en dat is geweldig, dit lukt zelfs K3 niet! En dat bewijst dat Samson & Gert nog lang niet afgeschreven zijn.

Wanneer alle Studio 100-figuren op het podium verschijnen voor “Mijn Droom”, de nieuwe single weet iedereen het. Met “Het is afgelopen” sluiten ze de show af…. En naar oude getrouwe gewoonte krijg ik zelf ook nog maar eens traantjes in m’n ogen, nog steeds Kerstshow na Kerstshow slagen ze erin!

En volgend jaar ga ik weer! Sowieso!

8 gedachten over “Samson & Gert Kerstshow 2010

  1. Wel, het is me geen seconde tegengevallen en ben enorm blij dat ik uiteindelijk gegaan ben want het was anderhalf uur lang een fantastische show!
   ‘k Zou zeggen, zeker eens doen als ge nog steeds fan zijt 😉

   en ja, waar is de tijd dat de shows nog uitgezonden werden eind januari door Ketnet? 😀
   Blijkbaar doen ze dat nu niet meer, wat wel jammer is 😦
   Hopelijk doet Studio 100 TV het dan binnenkort en komt de show alsnog op dvd 😀

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s