Hannelore Bedert – Uitgewist

Het is ondertussen alweer enkele jaren geleden dat ik naar Nekka-nacht ging voor Bart Peeters, en daar ook deze fantastische Hannelore Bedert ontdekte die samen met Bart het wondermooie “Zonder Woorden” bracht, en heel het Sportpaleis stil kreeg met haar “Met Uw Ogen Toe” uit haar debuutalbum “Wat als“. Ondertussen heeft ze een tweede album uit “Uitgewist” en werd ze voor de eerste keer moeder.

Hannelore schrijft haar tekst en muziek volledig zelf, ze heeft naar eigen zeggen het af en toe moeilijk gehad bij het schrijven van dit album, omdat ze naar haar eigen indruk teveel het publiek tevreden wou stellen, en daardoor haar eigen uit het oog verloor. Wel, het is goed dat ze haar eigen gevolgd heeft want “Uitgewist” is een sterke opvolger voor “Wat als”. Jammer genoeg zijn er minder tracks met de West-Vlaamse Hannelore terug te vinden deze keer, maar de sterkte van haar teksten blijft.

“De Kloten” is een rustige openingstrack, maar klinkt warm door de gitaar. Het album bevat maar weinig overdaad aan instrumenten en computergeluiden, en dat maakt het toch iets authentieker (en dat is positief!).
“Niemand” bezorgt ons dan weer een one-liner voor de komende jaren met “Staat u op het punt te breken / Wil u wat medelijden / Zal ik het in een zakske steken”. Een nummer over diegene die we zo hart haten omdat ze steeds weer commentaar leveren op ons doen en laten…

Tijdens “In uw buurt” schakelen we een versnelling hoger en wordt er voor de eerste keer een volle band ingezet. De eerste 2 nummers klinken kleiner en intiemer, maar zijn enorm sterk door alleen hun teksten al. En ook “Hart van Mij” houdt die versnelling aan.
“Boemerang” was de eerste single uit dit album, en is volgens mij een beetje een nummer dat apart is van de andere… Hoewel Hannelore geen echte kleinkunst maakt, maar eerst Nederlandse folkpop, is “Boemerang” toch nog iets gemakkelijker om het grote publiek te bereiken.
“Koffie” is een gezongen gesprek, maar wel eentje die iedereen wel eens heeft.
Alhoewel dat “Onze Vader” eerder godsdienstelijk klinkt is het een gebed aan de mama.

“Loeihard” doet vermoeden dat het een gigantisch hard nummer zal worden, maar het wordt uiteindelijk een iets rustiger nummer dan de voorgaande, maar wel een fantastische meezinger…
“Au Revoir”, een uptempo nummer in het West-Vlaams. “Helden” is het langste nummer, en doet terugdenken aan haar debuutalbum. “Uitgewist” sluit het 2e album af, 11 fantastische nummers, Hannelore is zeker gegroeid dus als u 2 jaar terug fan was, dan bent u dat nu nog zeker! 😉

2 gedachten over “Hannelore Bedert – Uitgewist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s