Selah Sue – Selah Sue

Selah Sue is het bewijst dat je geen Idool of X-factor hoeft te winnen om een goede carrière te hebben. Integendeel zelfs, want tot enkele jaren terug wist ze zelf niet dat ze kon zingen. Ondertussen heeft ze al verschillende Europese landen/podia afgereisd nadat ze ontdekt werd door Milow en 2 EP’s releaste: “Black Part Love” nam ze op dankzij de AB, en vorig jaar verscheen “Raggamuffin“, de voorloper van haar debuutalbum.

Dat opent met “This World”, een sterke opener en direct duidelijk maakt dat we veel mogen verwachten. “Peace of Mind” klinkt totaal anders dan “This World”, en dat is het leuke aan Selah Sue dat niets klinkt als het vorige en dus nooit gaat vervelen, en het evengoed allemaal samen past.
Daarna volgt het alom gekende “Raggamuffin” dat op de 2 vorige releases al terug te vinden was, en ondertussen al een klassieker is op haar optredens dus. En dat bewijst uiteraard de sterkte van het nummer, dat ze overigens volledig zelf geschreven heeft.
“Crazy Vibes” zal voor de fans ook al een gekend nummer zijn, want dat stond in november ook nog op “Raggamuffin”.
“Black Part Love” was de titelsong van haar eerste EP, maar denk vooral niet dat als je die EP in huis hebt het amper de moeite is dit album aan te schaffen, want aan de meeste songs van toen werd enorm geschaafd.
En dat is ook het geval met “Mommy” (een nummer dat ze voor haar moeder schreef, obvisiously) en “Explenations”.
Vorig jaar mocht ze al het voorprogramma van Prince verzorgen in het Sportpaleis, en ondertussen mag ze al samen zingen met wereldsterren zoals Cee-Lo Green. Persoonlijk vind ik het een minder nummer op het album, maar ik ben zelf ook geen fan van Cee-Lo Green…
“Summertime” is één van de rustigere nummers op het album. “Crazy Sufferin’ Style” brengt het terug een versnelling hoger voor we naar het fantastische “Fyah Fyah” (ondertussen ook al een klassieker) gaan.
“Just Because I Do” is een fantastische afsluiter voor een nog fantastischer album.

Een dijk van een debuut, en we kijken nu al naar zoveel meer!

Advertentie

3 gedachten over “Selah Sue – Selah Sue

  1. Heb je de cd gekocht? Ik twijfel ferm om hem te kopen, is het niet veel van hetzelfde? Denk je dat het de moeite is om hem te komen? Ik hou van haar stem maar niet echt meer van Sanne als persoon, denk dat dat komt door de massa promotie die ze momenteel (moet) voert/voeren…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s