Muziekkroegentocht

Naar jaarlijkse traditie was het vanavond weer Kroegentocht in Sint-Niklaas. En die ging van start in jeugdhuis “Den Eglantier” met Jean Bosco Safari & Mama Jody die samen covers brachten van The Beatles en The Rolling Stones. Die fans lusten elkaar anders bijna rauw, maar nu stond de zaal afgeladen vol en werden de nummers één voor één meegezongen.
Toen er geëindigd werd met “Can’t Get No Satisfaction”, en er op het einde nog een “Seven Nations Army” tegenaan werd gegooid was de 18e kroegentocht goed geopend en konden we op pad voor een hele avond vol plezier en muziek!

Daarna zakten we af naar De Prater, wat achteraf een slecht idee was, want Mama Jody moest nog oververhuizen van Den Eglantier, waardoor ze later dan normaal van start konden gaan in De Prater, we besloten dus onze toch al verder te zetten en later nog terug te keren.

We belanden in ’t Elfde Genot waar JB Connection juist aan hun eerste set begint, zoals de meeste groepjes zijn ze een coverband, maar in tegenstelling tot vele andere stellen ze het met 3 zanger/gitaristen. Het klinkt allemaal heel rauw en akoestisch, maar het is wel fantastische muziek en leuke interactie met het publiek. Niet moeilijk ook, want de frontman was ooit nog zanger bij de Antwerspe satire-groep “Katastroof“.

Tijdens hun eerste pauze besluiten we te verkasten naar een ander optreden, jammer genoeg speelt “Just Jazz” net aan de ingang van Brasseurs, wat ons tegenhoudt om binnen te gaan luisteren… In Navaro speelt Bluespirit and the Foxy Ladies, maar die verkrachten het eerste nummer dat we horen al zodanig erg dat we besluiten er ook maar weer snel terug buiten te wandelen…  In de Gouden Poort spelen The Aardvarks voor het 3e jaar op rij, en ook dat is nog steeds niet onze dada, we duiken terug de Prater in, maar Mama Jody blijkt toch niet zo goed als verwacht. We blijven er dan ook niet langer dan nodig en duiken Den Antus in. Daar is een fantastische band bezig (waarvan we jammer genoeg de naam niet kennen, het programma kondigde Bow & Arrow aan, maar die konden jammer genoeg toch niet komen…). Ze spelen en zingen gelijkaardig als wat Selah Sue doet en blijven dus lang genoeg voor een volledige set te horen.

Als die gedaan is springen we nog even De Rots binnen, het hardrock/metalcafé van Sint-Niklaas, en na het fantastische nummer -kuch- “Die Young” met de fantastische, en moeilijk te onthouden tekst “Die Young! Die Young! Die Young!” gaan we daar snel terug weg…

We sluiten af in het Elfde Genot met een tweede set van JB Connection, en voor we het weten is het half 3….

Tijd om te gaan slapen

Advertenties

Een gedachte over “Muziekkroegentocht

  1. Das nu eens eens een supertof blogske.
    De kroegentocht, het leven zoals het is 😉
    Ik heb me zot geamuseerd (een tijdje geleden zou dat zat geamuseerd geweest zijn) En dat ik me zo goed gehad heb heb ik natuurlijk aan mijn compagnon te danken hé.
    Nog eens, voor de 86ste keer, Een dikke merci hé man !!! xx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s