Take That – Progressed


Ik ben waarschijnlijk één van de weinige jongeren die echt cd’s koopt en niet download van het internet. Maar cd’s kopen is blijkbaar niet meer zo evident. Vrijdag 13 juni was de internationale release-dag voor “Progressed”, de nieuwe EP van Take That, althans volgens de website van Free Record Shop. Toen ik die vrijdag in de winkel stond was er echter geen cd te bespeuren en bij navraag aan de kassa bleek het personeel volledig uit de lucht te vallen (volgens mij wisten ze zelfs niet dat Take That terug actief is… ze leken wel uit de lucht te vallen…). Nu, dan maar bestellen want ik ging heus geen weken wachten. Een week na m’n bestelling mocht ik al om de cd, maar in de winkel is nog steeds geen spoor te bekennen van de nieuwe EP. Het verkrijgen van “Progressed” lijkt dus iets omslachter dan gewoon even langs de winkel te gaan.

De EP breidt een vervolg aan “Progress“, de comeback van Take That als een 5-koppige band mét Robbie Williams (ze hadden hiervoor al 2 cd’s als 4-koppige band, “Beautiful World” (2006) en “The Circus” (2008)). “Progress” werd, gemakelijkheidshalve, en om de cd-verkoop op te krikken, ook bij deze EP “toegevoegd als bonus”.

“Progressed” opent met “When We Were Young”, de enige track waar Robbie Williams leading-vocals heeft, want de meeste Take That fans waren boos toen op “Progress” bleek dat niet Gary Barlow maar Robbie Williams de meeste zangpartijen voor zijn rekening mocht nemen.
De song is de minst elecktronische op dit EP’tje, met zijn akoestische gitaar-intro. Het is zeker en vast een aanstekelijk meezing-nummer, dat wel.
“Man” doet terugdenken aan het werk uit de begin-jaren van Take That, en dan bedoel ik echt wel aan de muziek die ze maakten in de jaren ’90. En op zich is dat niet eens erg, want ze zijn nu wel de band zoals die 20 jaar terug ontstond.
Dan volgt hun derde single “Love Love”, en tevens de soundtrack voor de nieuwe X-Men film. Eigenlijk vind ik het een fantastische single, lekker catchy.
“The Day The Work Is Done” is iets minder elecktronisch en iets meer dance, een rustig begin dat doet denken dat dit wel eens één van de mindere nummers op het album zou kunnen zijn, maar wanneer het refrein de eerste maal weerklinkt neemt de track je toch mee. Volgens mij is het een “grower” die je zo’n paar keer gehoord moet hebben om echt te appreciëren.
“Beautiful” zou volgens mij ook nog wel een single kunnen worden, het is een wederom iets dat een beetje gekend en nieuw in d oren klinkt, maar iets dat makkelijk blijft hangen.
Persoonlijk vind ik “Don’t Say Goodbye” een minder nummer, iets zagerig en iets dat hangt tussen een pop en electronisch-nummer.
Gelukkig slaan ze met “Aliens” weer de goede weg in, die van de goede dansbare nummers die leuk zijn om mee te zingen… En veel hoeft dat niet te zien, “Alien” volstaat.
Afsluiten doen ze met “Wonderful World”, een mooie, rustige afsluiter, eentje die een blik terugwerpt op de Take That van enkele jaren terug, en een blik werpt op de toekomst van Take That.

De clip van Love Love:

Ondertussen is Take That ook al een dikke maand bezig aan hun “Progress Tour 2011”, en ik heb ondertussen al serieus spijt dat ik niet tot in Amsterdam ArenA geraak voor hun concert, want een passage aan België zat er blijkbaar niet in bij de jongens…. Gelukkig worden er tijdens de concerten van vandaag en morgen in het Wembley-stadion nog opnames gemaakt voor een dvd die later dit jaar moet verschijnen, en ondertussen kunnen we ons zoet houden met enkele beelden die op Youtube te zien zijn.

Take That – SOS

Take That – Kidz

Robbie Williams – Come Undone

Take That – No Regrets / Relight My Fire / Eight Letters

Door naar http://www.youtube.com/user/robbiewilliamsvideos te surfen en naar “Favorieten” te gaan kan je trouwens nog recentere en veel meer fan-filmpjes zien van de Take That-concerten!

2 gedachten over “Take That – Progressed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s