Harry Potter and the Deathly Hallows (part 2)

Gisterenavond ben ik (eindelijk) naar HP7.2 gaan kijken.

Eerst de knorrende magen gaan vullen in een Quick (want geef toe, eens lekker vettig is ook prettig!) en na een half uur wachten aan de deuren van de zaal mochten we eindelijk een dikke 10 minuten te laat binnen in de zaal… (Dank u Kinepolis voor uw veel te dure en slechte service!).

Maar laat het ons hebben over wat de titel beloofd, Harry Potter and the Deathly Hallows (part 2) start logischerwijs waar Harry Potter and the Deathly Hallows (part 1) eindigde…
Het verhaal begint dus direct met alle spanning, en laat je niet meer los tot het einde, alles volgt elkaar in een sneltempo op en het blijft maar komen tot aan de eindaftiteling.

Voor het eerst wordt het boek quasi integraal gevolgd (en op enkele details na wordt er niks overgeslagen, veranderd of vergeten), voor diegene die het boek niet hebben gelezen zal niet alles even duidelijk zijn (doordat in andere films sommige details wel werden vergeten..).
Ook een minpuntje is dat er een kleine herhaling ontbreekt vooraf de film over de vorige…

Maar HP7.2 zal door alle echte Harry Potter-fans met luid applaus ontvangen worden, want dit is een waardig slot voor 15 jaar magie.

En voor alle “fans” die de voorbije weken op hun Facebook of Twitter of whatever plaatsten dat iedereen maar eens moet stoppen met te vertellen hoe de film eindigde… Lees de boeken… It wouldn’t have spoiled the movie for you then.

De trailer nagemaakt in Lego (niet officiëel)

Een gedachte over “Harry Potter and the Deathly Hallows (part 2)

  1. Leuke post!
    Ik mistte inderdaad ook een klein voorstukje om er terug wat in te komen.
    Voor de rest buiten enkele details uit het boek die werden vergeten, vond ik het een zeer goeie film. Al blijven de boeken toch steeds beter…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s