Lego-nostalgie

Is dit een reddingsactie terwijl we de Lego wassen?

Ons mama verhuisd binnenkort weer, en dat betekend dat er daar tegenwoordig naarstig opgeruimd, ingepakt en bekeken wordt wat weg mag.
Tussen alle schatten op zolder staat ook een heleboel Lego van toen ik en mijn broer klein waren, en ondertussen is mijn zus groot genoeg om met Lego te spelen, dus die dozen mochten allemaal naar hier komen.

Dat betekende vooral veel opkuis en gesorteer, want zoals dat gaat in een verhuis geraakt alles wel door elkaar en zijn die dozen dan ook gevuld met alles wat zich tussen ’t speelgoed bevond (weggemoffelde fruittela’s, matchboxes, batterijen,…) en uiteraard ruimden we net zo graag op als ieder normaal kind (niet dus) met als gevolg dat alle kleuren zich door elkaar bevonden. Geen probleem als je maar enkele blokjes hebt, maar wij hebben echt dui-zen-den blokken in alle normale kleuren alsook in het appelblauwzeegroen, roos, donkergroen,…

We hadden dan ook allerhande Lego-sets. Een vakantiehuis, een berghut, een politiekantoor, een boot, een gevangenis, een indianentent, pizzeria, cremerie, een resort,… Echt vanalles, dat nu door elkaar ligt in 4 grote dozen, tenzij het om normale Creator-stenen ging, die zijn al mooi gesorteerd, gekuisd en verdeeld over 2 Creator-dozen en een Legostofzuiger…

En ik, ik kijk er al naar uit om die andere dozen uit te zoeken en enkele van die oude sets terug in elkaar te puzzelen… Jawel, uit pure kindernostalgie!

Ondertussen is er op internet al een hele wikipedia-achtige Lego-variant te vinden met alle informatie over huidige en vroegere Lego-sets..

Ik heb enkele foto’s van spullen die wij hadden opgezocht…

Advertenties

2 gedachten over “Lego-nostalgie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s