Bart Debbaut – De Facebookmoorden

Dit moet zowat één van de eerste boeken zijn waar een nieuw sociaal medium echt een grote rol speelt. Uiteraard telefoneren personages uit boeken en strips tegenwoordig met een GSM en hebben ze ook een GPS in hun auto geinstalleerd, maar net zoals een personage weinig of totaal niet naar een toilet hoeft gedurende het verhaal, net zomin lijken ze het bestaan te beseffen van sociale media of online media at all. Oké, hier en daar wordt al eens iets gegoogled, maar dat is zelden. En dan nog.

Over het boek zelf, dat deel uitmaakt van een serie kon ik het geweldig goed volgen, indien er verwezen wordt naar een verleden van één van de hoofdpersonages wordt het vaak alsnog eens kort uitgelegd, en dat maakt dat je het boek goed kan volgen ongeacht of je de vorige al las of niet. Daarnaast beleef je het verhaal uit 2 “werelden” (die van de politie en die van de dader) en lijkt het boek wel klaar voor een verfilmding (die het absoluut verdiend overigens!)

Het verhaal is vandaag de dag brandend actuaal, en door de toevoeging van de 21-eeuwse middelen krijgt het meer cachet.

Voor diegene die nog op zoek zijn naar een boek op hun nachtkasje de volgende weken is dit zeker een aanrader!

Advertenties

Een gedachte over “Bart Debbaut – De Facebookmoorden

  1. Dank voor je fijne bespreking! Doet me veel plezier, en moedigt me aan om ijverig verder te schrijven. intussen verscheen de opvolger van ‘De Facebookmoorden’. ‘Ik maak je kapot’ is de vierde thriller in de reeks rond de Leuvense speurders John Leyssens en Mieke Van Cattendyck. Groeten, nog veel blog- en leesplezier.
    Bart Debbaut

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s