Gastcollege: Joke Claessen

Na een lesdag van 7 uur, een veel te korte middagpauze en veel te zware lessen in de middag werden we een kwartier na de laatste les verwacht op een goed uur durend avondcollege voor marketingsmanagement.

Toen bleek dat de gastspreekster enkele minuten te laat zou zijn werd iedereen in de zaal natuurlijk al wat ambetant want iedereen wou zo snel mogelijk naar huis, vaak al met een serieus knorrende maag aangezien er niet gegeten mag worden in de lokalen. De “enkele minuten” werden er uiteindelijk een kleine 3 kwartier. Met als gevolg dat het college dus dik uur uitliep (eigenlijk zelfs nog meer).

Zoals dat vaak gaat bij een jong publiek (en daar hoor ik zelf ook bij hoor) werd het dus steeds rumoeriger, waardoor ook de gastspreekster alsmaar ambetanter werd. En dan beland alles uiteraard in een cirkel. Toen bleek dat er ook nog filmpjes zouden volgen waarvoor geluid nodig was, en we nog maar eens een kwartier langer moesten wachten tot alles werkte was voor velen de maat vol die gewoon de zaal verlieten.

Het kan uiteraard goed zijn dat het avondcollege normaal best interessant was, maar niet als je moe en hongerig bent. Bij de gastspreekster lag uiteraard het feit dat ze te laat was, maar zoals dat vandaag gaat heb je dat meestal niet echt volledig zelf in de hand. Aan desinteresse lag het ook niet bij het publiek, want we waren best geinteresseerd, maar we hadden ook honger en we wouden naar huis. Misschien lag het gewoon aan het tijdstip.

Advertenties

Een gedachte over “Gastcollege: Joke Claessen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s