Take That – Progress Live

Toen vorig jaar Robbie Williams, enkele weken na de aankondiging van zijn 2e best-of en tevens laatste CD bij EMI, bekend maakte dat hij na 15 jaar terug zijn rol zou opnemen bij Take That was het vooral afwachten geblazen, want ondanks dat Take That geëvolueerd was naar iets volwassenere pop-muziek dan in hun begin jaren, was de stijl van de vier heren nog niet echt te koppelen aan die van Robbie.

Tijdens het bekijken van de film/documentaire “Look Back, Don’t Stare” werd duidelijk dat het album best wel goed zou zijn, dat de vijf heren hun herboren vriendschap ook echt meenden en dus stond niks hun nog in de weg. Enkele weken later verscheen “Progress” en iedereen (of toch bijna iedereen) was laaiend enthousiast over het poppy-electro album. In juni verscheen nog een doorslagje met “Progressed“, een EP met enkele songs die “Progress” niet haalden en gingen alle vijf de heren op tournee. Eerst een stukje Take That als fourpiece, dan een stukje Robbie Williams en dan met z’n allen op het podium.

En daarvan is nu dus het resultaat op DVD (en op de blauwe variant ook natuurlijk!) te bewonderen. Ik had de DVD in oktober al bij Play.com besteld, omdat het daar zowat een €15 goedkoper was dan het hier te bestellen. Maar dat betekende ook dat ik naast een exclusieve slipcase ook mogelijk wat langer zou moeten wachten. Maar maandag, op de dag van de release jawel, lag de DVD voor de deur en moest ik vooral mijn geduld nog enkele dagen op de proef stellen.

“Progress Live” is een heerlijke trip door een groot scala aan hits van zowel Take That als Robbie Williams. Dit moet ook zowat één van de weinige concerten zijn waar er geopend wordt met een ongelooflijk rustig nummer (“Rule the World”) om er dan daarna een stevig ritme in te gooien. Take That als fourpiece stond sowieso al voor veel show en carnaval, en dat is hier niet anders. Wanneer ze in de stijl van Alice in Wonderland het podium verlaten voor Robbie Williams zit de sfeer er al aardig in, maar wanneer Robbie op het podium landt ontploft het stadion, en die schok voel je ook tijdens het bekijken… Iedereen springt op en neer en daar heb je zelf ook enorm veel zin in tijdens het bekijken.
Na een half uur zit ook het Robbie-gedeelte erop en volgt er een spectaculaire lucht-dans show op de wand van het podium. Daarna komen alle Take That leden terug op, brengen ze de halve Progress cd en spat de hele show van je scherm af. Wanneer de show zijn einde nadert komen ze dicht samen voor een, zoals dat in showbizztermen heet, kampvuurmoment. Ze vertellen over de split/het ontslag met/van Robbie, halen herinneringen op en brengen een medley en wat meezingers.

En net voor ze afsluiten gooien ze nog eens alle remmen los met “Relight My Fire” waar Robbie de vrouwelijke zanglijnen op zich neemt.

Het 2e schijfje duurt 1/10e van het eerste schijfje en bevat een superkorte documentaire die het eigenlijk amper waard was om op het 2e schijfje te zetten. Maar die documentaire moest sowieso al niet, met het bijna 2 uur en half durende show waren we al heel blij.

Meer dan de moeite, en dat had ik vorig jaar zeker niet durven verwachten!

Advertenties

Een gedachte over “Take That – Progress Live

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s