Code 37: de film

Code 37 begon zowat toen ik m’n eerste jaar deed aan HoGent, en uiteraard moest ik die serie dus zien omdat het in Gent gefilmd was. Duh! Ondertussen bleek echter dat de serie zich niet alleen in Gent afspeeld maar ook nog eens ontzettend goed en spannend is. Er is niet alleen iedere aflevering een nieuwe case, maar de kijker wordt ook meegetrokken in Hannah’s verleden. En dat werd in seizoen 2 alleen maar spannender, met een knallend seizoensslot.

En dat is waar de film begint. Of ongeveer toch. Ik vind persoonlijk het begin het meest verwarrende van heel de film, of toch heel onlogisch. Jammer is ook dat de case van de film niet voldoende wordt uitgewerkt of belicht, maar we vooral verder gaan in Hannah’s persoonlijke case. Maar dat is waarschijnlijk om de spanning erin te houden. Dat in enkele recenies werd geschreven dat het geen goede film is, daar sluit ik me niet bij aan, maar dat de film het vooral moet hebben van de credebility van de serie mag wel gezegd worden. De film is eigenlijk twee zeer spannende afleveringen tegen elkaar geplakt en eens zonder reclame. Maar daarom niet slecht!

En uiteraard is er geen sluitend einde, want vooraf werd al duidelijk verteld dat de film een brug zou zijn tussen serie 2 en 3. En dat is heel duidelijk, we meten wel wat meer over Hannah en haar verleden, maar we weten zeker nog niet alles.

En de derde serie zal waarschijnlijk alleen maar spannender zijn. Kortom, als u een echte fan ben is de film zeker en vast een must see! En let dan vooral ook op de schitterende soundtrack van de Intergalactic Lovers!

Advertenties

Een gedachte over “Code 37: de film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s