Adam Baker – Eindpunt

Er is niks beter dan op het einde van een zware blokdag in je bed te kruipen en nog één hoofdstukje te lezen. Waarom één hoofdstukje? Om de simpele reden dat als je meer leest je vaak wilt blijven doorlezen (of toch als het een goed boek is) en het al gauw te laat is en je de dag erna niet uit je bed kan. Met één hoofdstukje gun jejezelf iets en zet je er ook al een mooi einde op. En het blijft spannend, want vaak eindigt een hoofdstuk ook met een cliffhanger (let er maar eens op! ;-))

Het is al enkele dagen dag ik dit boek uitlas, maar door het blokkenblokken duurdde het even tot ik er over kon schrijven. Maar ik wou jullie deze zeker toch aanraden!

Het boek verteld het verhaal over een team dat vast komt te zitten op een olieboorplatform op het moment dat de wereld zowat vergaat en overgenomen is door een ontzettend besmettelijke epedimie. De bemanning is volledig op zichzelf aangewezen en heeft geen idee wat er zich buiten het platform leeft. Ze hebben maar eten voor nog enkele maanden, hun energie is nog minder groot en buiten loert het gevaar. Ze moeten dus zichzelf zien te redden en samen te blijven leven.

Of hen dat lukt is uiteraard nog maar de vraag…

Het is van begin tot eind ontzettend spannend en is zeker een must-read als je houdt van het “einde-van-de-wereld”-thema. Mocht je op het einde van het boek nog denken “en nu?”; ik heb in een review van een journalist gelezen dat er nog aan een sequel gewerkt wordt en m’n vraag of er een vervolg komt naar de schrijven op Twitter resulteerde in het antwoord:

@Froy   Troy, thanks so much for giving ‘Outpost’ a try.  Very glad you enjoyed it, the next book, ‘Juggernaut’ is a prequel.  Let me know what you think.

Laat ons dus hopen dat er dus wel degelijk nog een vervolg komt, de prequel komt eind februari in het Engels uit!

Advertenties

2 gedachten over “Adam Baker – Eindpunt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s