Over halverwege

We zijn nog maar juist gestart of we zitten al over halverwege in de examanes. Vandaag deed ik examens 3 in de reeks van 6, terwijl ik vrijdag eigenlijk nog maar begonnen ben.

Vrijdag begon ik met ICT II: databasebeheer (of Access in de volksmond) dat eigenlijk best vlot ging, nuja, ik heb in m’n Kantoor-opleiding ieder jaar een integrale herhaling gehad van Access met als gevolg dat de enigste moeilijkheid bij dit examen bestond dat HoGent beslisste om vanaf dit jaar alle software in het Engels in te stellen en dat er wordt gewerkt met Office 2010 en ik eigenlijk leerde werken met Office 2003.

Direct na mijn examen ICT II mocht ik me naar het examen statistiek haasten. Aangezien ik jaren geen wiskunde kreeg in Kantoor is en blijft dit nog steeds één van mijn struikelvakken, maar naar mijn gevoel ging het al een pak beter dan hiervoor. Het examen is één van de weinige die direct op 20 staat, en waarvan je dus makkelijk kan uitreken hoeveel punten je hebt verzameld. Ik ben zeker van 9 punten, de andere waren twijfelgevallen.

Vandaag vond het examen algemeen burgerlijk en handelsrecht plaats, een puur blokvak. Naar mijn gevoel zal het nog wel oké zijn, het deel met wetboek was al verbeterd bij het indienen van het tweede deel en dat was toch al heel goed dus…

Nog drie te gaan nu. Woensdag financieel management, volgende week dinsdag marketingmanagement en woensdag Frans.

En nu terug naar de boeken!

Een gedachte over “Over halverwege

  1. Leuk om te lezen dat het tot nu toe al goed is gelopen met de examens! Wel raar dat Hogent Access plots in het Engels ingesteld heeft, ze houden daar duidelijk van verandering :). Veel succes nog met de komende examens!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s