Tom Stuntpiloot

Tomtesterom is terug, en wat was het gisterenavond weer een heerlijke tv! Eigenlijk is dit toch wel één van de beste Belgische producties ever?

Op één of andere manier doet het me ook denken aan “De Bende van Wim“, door de vriendschapsband van de ploeg van het programma.

Het derde seizoen heeft dit jaar echter al voor veel controverse gezorgd nog voor het programma eigenlijk gestart was (en dat is uiteraard enkel en alleen maar extra reclame voor het programma zelf).

Maar waarom, Tom had samen met z’n ploeg en de mensen van JetairFly een gatje in de Belgische wetgeving (zoals er vele gaten inzit uiteraard…) waardoor iedereen eigenlijk met een Boeing kan én mag vliegen wanneer ze hiervoor opgeleid worden.

Nadat Tom geleerd had hoe hij zelfstandig een eenmotorig vliegtuigje kon besturen, doen opstijgen en landen begon het echte werk. Hij moest nog meer theorie leren, en hij moest minstens 30 vlieguren besteden in de vluchtsimulator.
En daarna kwam de uitdaging: opstijgen in Zaventem, in Oostende een touch-and-go (kort landen en direct weer opstijgen) en dan terug naar Zaventem en landen. En hij moest dit volledig zelfstandig doen, zonder dat de begeleidende piloten zouden ingrijpen.
Hij had uiteraard enkele bevriende bekende Vlamingen uitgenodigd voor deze korte reis, en Pascal (de klankman) was opgeleid als steward.

Het leverde heerlijke zondagstelevisie op, die enorm ontspannend was.

Maar uiteraard zijn er steeds mensen die het plezier niet in zien van sommige dingen. Sommige schreeuwen moord en brand omdat Tom met duizenden mensenlevens gespeeld zou hebben, zo’n vliegtuig is namelijk een heuse bom als het in de verkeerde handen zit.
Anderen beweren dan weer dat het allemaal maar opgezet en getrukkeerd was. Zoiets dat je namelijk niet in een maand! Maar mensen vergeten wel dat Tom een televisiemaker is die een maand kan uitrekken om niks anders te doen dan zich bezig te houden met die opleiding, dat hij er niks bij zou winnen om het te trukeren en dat er ten alle tijde meerdere opgeleide piloten aan boord waren om in te grijpen indien nodig!

Waarschijnlijk zijn veel van deze geschokeerde mensen eigenlijk voornamelijk jaloers op Tom dat hij, in tegenstelling tot zij, zijn jongensdroom wel kan waarmaken. En vliegen met een Boeing (of een vliegtuigje in ’t algemeen) is waarschijnlijk wel een jongensdroom van bijna iedere man…

Ik heb er enorm hard van genoten, en kijk al uit naar de rest van het seizoen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s