Hooverphonic with Orchestra

Deze diashow vereist JavaScript.

In september zag ik Hooverphonic nog live aan het werk tijdens de opening van de nieuwe concertzaal “De Casino” in Sint-Niklaas, en enkele maanden later kwam de aankondiging dat Hooverphonic zou optreden in het Koningin Elisabethzaal met een symfonisch orkest van 42 mensen.

En vandaag was het eindelijk zover, wat ik heb er enorm naar uitgekeken! Noémi stapte alleen op het podium op a capella “Battersea” te brengen, waarna de pianist inviel en daarna “One Two Three” inzette, terwijl de band samen met het volledige orkest mee opende en het rode doek zacht opende.

Een magistraal beeld, Hooverphonic met zo’n heus orkest achter hun. De ene magistrale bewerking na de andere volgde, en meermaals kon je niet anders dan met open mond luisteren. Alex Callier en Raymond Geerts waren ook niet te arrogant om continu op het podium aanwezig te moeten zijn, en meermaals stond Noémi alleen met het orkest op het podium. Maar dat telde ook andersom, en zo brachten Raymond en Alex “Sometimes” en “La Horse” instrumentaal met orkest zonder Noémi.

Tijdens het lezen van één van de recensies voor het concert was er een journalist die vond dat Alex niet kon zingen en teveel vertelde tussen de nummers. Alex zong hier en daar samen met de drummer backing vocals, net zoals de dirigent dat éénmalig deed en het hele orkest tijdens een bepaald nummer ook. Enorm knap en leuk om te zien overigens!
Wat ik echter wel miste waren de bindteksten van Alex tussen de nummers, weten hoe een nummer tot stand kwam, of over wat het gaat is fijn, en die waren er naar mijn mening niet teveel maar teweinig!

Maar een enorm topconcert, waarvan ik enorm van genoot!

De setlist

Battersea
One Two Three
Heartbroken
The Night Before
Club Montepulciano
The Last Thing I Need Is You
2 Wicky
Anger Never Dies
Unfinished Sympathy
Expedition Impossible
George’s Café
Happiness
The World Is Mine
Jackie Cane
Mad About You
Sometimes

– – – – –

Vingear & Salt
Eden
Renaissance Affair

– – – – –

La Horse (cover Serge Gainsbourg)
Danger Zone

Bron foto’s: Hooverphonic – Facebook

3 gedachten over “Hooverphonic with Orchestra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s