Suzanne Collins – The Hunger Games

De filmindustrie is weer een spannende boekentrilogie rijker, sinds vorige draait namelijk “The Hunger Games”, het eerste boek (en tevens eerste verfilming) van de spannende trilogie die Suzanne Collins schreef. Voor het eerst werd de film niet gereleased in de zomer- of kerstvakantie, maar volgens de eerste berichten is het nu al één van de recordbrekers in de openingweekends.

Maar deze blog gaat niet over de film, maar over het boek. Want niemand gaat naar de film zonder het boek gelezen te hebben (of zou dat toch niet mogen doen).

Suzanne Collins kreeg het idee voor het boek naar eigen zeggen toen ze op een avond naar een realityreeks à la “Big Brother” zat te kijken en tijdens het zappen op het nieuws terecht kwam dat berichtte over de oorlog in Irak.

Wat leverde het op? Een ontzettend spannend boek (volgens de regels van het toneel geschreven overigens: 3 delen van 9 hoofdstukken) dat een echte page-turnergenoemd mag worden. In het engels valt het onder de categorie “young adults” (en jup, ik lees de boeken in het Engels), hier in Vlaanderen uiteraard onder “jeugd”. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden!

De boeken zijn zeker geen Harry Potter, maar ze zijn zeker en vast een pak beter dan pakweg Twilight. Geen platte liefdeslijn dus. Op ieder moment wil je wel verder lezen, je wilt weten wat er nog gaat gebeuren en welke plotwendingen er nog komen.

Ondertussen ben ik al bezig in “Catching Fire” en ligt “Mockingjay” ook te wachten. De mockingjay heeft overigens ook een belangrijke rol in het hele verhaal.

Ik kijk er nu al enorm naar uit om de film in de paasvakantie te gaan zien, het boek is ontzettend spannend en dat kan niet anders zijn in de film!

http://www.bookido.be/nl/books/1188850/the-hunger-games

Advertenties

Een gedachte over “Suzanne Collins – The Hunger Games

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s