Paasmaandag = boekenleesdag

Op één dag twee boeken lezen, ik heb er zelden tijd voor. Maar het is Paasvakantie én Paasmaandag en grijs weer. En dus had ik vandaag wel de tijd!

Herman Brusselmans – Trager dan de snelheid

Ik hou van de schrijfstijl van Herman Brusselmans, al geef ik toe dat je er voor moet zijn of dat je er totaal tegen bent, een gulden middenweg is hier niet. Vaak heeft het verhaal ook geen enkele plot en is het niet meer dan wat hak op de tak-gespring, ik vind het zalig om te lezen.

Even gewoon alles vergeten en het lezen van totale nutloosheid, geen spanning of spannende plotwendingen op het einde van een hoofdstuk.

“Trager dan de snelheid” is een goed boek, als je van zijn schrijfstijl houdt, al blijven mijn Brusselmans-favorieten toch de drie boeken van de Guggenheimer-trilogie.

Oh, en als je wat Christelijk aangelegd bent, of een heel braaf en kuis persoontje. Loop Brusselmans maar voorbij, neem iets van Claus ofzo. Het is maar een tip.

http://www.bookido.be/nl/books/1100010/trager-dan-de-snelheid

Bavo Dhooge – Zone Stad: Souffleur des doods

Laten we eerlijk zijn vanaf het begin: een slechtere foto voor de cover konden ze niet kiezen. Lien van de Kelder mag dan een hele mooie dame zijn, iedereen heeft zijn slechtere foto’s, vooral als ze op een verkeerd moment getrokken zijn. En deze is gewoon heel vreemd.

Los daarvan is dit het derde boek van de Zone Stad-reeks, dat ondertussen al aan zijn zevende (of is het achtste?) seizoen op vtm bezig is. Eén van de vele politie-reeksen uiteraard hier in België, maar ook wel een zeer goede (en volgens mij nog net iets beter dan Witse). Sinds kort loopt de reeks ook in Nederland als Flikken: Antwerpen (want Flikken blijft na al die jaren nog steeds de moeder der politiereeksen blijkbaar…).

Het boek is spannend, al komt het wat trager op gang, en gaat verder waar de vorige televisiereeks stopte.
Fien is haar kind verloren en heeft ondertussen een uitlaatklep gezocht, en die vond ze in het spelen van toneel. Als enkele van haar collega’s komen kijken wordt het theater plots gegijzeld en wordt haar hobby ook haar werk om een nieuwe missie tot een goed einde te brengen.

http://www.bookido.be/nl/books/1157015/zone-stad-souffleur-des-doods

 

En dan zal ik nu maar eens aan het derde en laatste boek beginnen van The Hunger Games zeker? Met spijt in het hart weliswaar…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s