Titanic

Vandaag is het exact 100 jaar geleden dat de Titanic zonk, de meest tot de verbeelding sprekende boot ooit. En als één ding zeker is, is dat het u de voorbije dagen zeker overal heeft mogen horen, lezen en zien.
Meer nog, de film die 15 jaar geleden alle mogelijke records verpulverde is speciaal voor deze “verjaardag” opgepoetst en helemaal voorzien aan de noden van vandaag, zijnde 3D-effecten.

Maar BBC maakte ook een fantastische serie(kostuumserie noemen ze dat dan…) van 4 afleveringen. De eerste drie afleveringen vertellen elk een apart verhaal dat eindigt met een cliff-hanger op het moment dat de boot begint te zinken. In het vierde en laatste deel komen alle verhalen tezamen en zal blijken hoe het voor iedereen afloopt.
Ik keek vandaag al de eerste aflevering uit de reeks en het is alleszins veelbelovend!

Maar dat is niet alles, de voorbije weken verzorgde The History Press voor een herbeleving van het Titanic-verhaal via Twitter. Het hele verhaal werd volledig uitgeschreven en vertaald in een aantal personage’s die men kon volgen via één Twitter-kanaal (https://twitter.com/TitanicRealTime). Dagelijks werden er een aantal tweets gepost van zowel de crew, de kapitein als de ingenieurs. Vannacht begon het natuurlijk echt, en volgden de tweets elkander ook veel sneller op en kwam er een aantal nieuwe personage’s.
Ontzettend knap project, The History Press heeft ondertussen nog meerdere van deze projecten aangekondigd. U kan het hele Twitter-verhaal overigens nog steeds (her)lezen!

Ik blijf het machtig vinden dat men 100 jaar geleden toch al zo’n luxueus schip kon bouwen, alleen jammer dat het niet volledig veilig was (want als nog niet eens de helft van je reizigers gered kan worden met de reddingssloepen kan je het niet echt veilig noemen me dunkt).
Voor de mensen op de boot moeten het ook verschrikkelijk laatste uren geweest zijn, want ze zullen maar al te goed beseft hebben dat ze de dood recht in de ogen keken. Geen tijd meer om afscheid te nemen van geliefden of wat dan ook…

Wisten jullie trouwens dat het oud echtpaar dat men laat zien in de film van James Cameron (wel degelijk die met Kate Winslet en Leonardo DiCaprio) dat in hun kamer achterblijft gebaseerd is op een echt ouder koppel dat niet van de boot wou zolang er jongere mensen op de Titanic waren.

Donderdag was er in Gent overigens een winkel met een etalage die volledig aangekleed was met memorabilia/gadgets van de Titanic met een replica van één meter van de Titanic… Ontzettend knap om te zien!

Advertenties

2 gedachten over “Titanic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s