TRON: legacy

“TRON: Legacy” is de sequel op “Tron”, een cultfilm uit de jaren ’80. Ondanks dat het toen geen kassucces was, maar in al die jaren wel een cultstatus kreeg, kreeg Tron in 2010 toch een vervolg.

Je hoeft “Tron” echter nooit gezien te hebben, laat staan het verhaal te kennen, om de sequel te kunnen volgen. De verhalen staan eigenlijk los van elkaar, en vinden ook effectief 20 jaar later plaats. Wel nemen enkele acteurs uit de eerste film hun rol op.

Kevin Flynn, een computerprogrammeur uit de eerste film, verdwijnt wanneer zijn zoon nog jong is. Wanneer een dikke 10 jaar later iedereen de hoop al opgegeven heeft om Kevin Flynn ooit nog leven terug te vinden is zijn zoon wel de grootste aandeelhouder in Encom, het bedrijf van Kevin, maar moeit hij zich niet of amper in het beleid daarvan.

Wanneer hij echter een bericht krijgt uit de oude speelhal van z’n vader besluit hij een kijkje te nemen en wordt hij opgeslokt in een cyberwereld en ontdekt hij waarom hij zijn vader al die jaren niet meer heeft gezien. Alleen blijkt naar huis terugkeren plots ook enorm moeilijk geworden.

De soundtrack van de film werd verzorgd door “Daft Punk”, die hun elecktronische stijl mixten met klassieke muziekinstrumenten en er iets geweldigs van maakten.

Advertenties

2 gedachten over “TRON: legacy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s