Plopsaland

Plopsaland is onderhand zo’n jaarlijkse traditie aan het worden in de grote vakantie, en in tegenstelling tot de laatste jaren trok ik dit jaar met papa en Sita naar Plopsaland. Ondanks de slechte weervoorspellingen hadden we een stralende dag en was het niet al te druk qua volk, wat super is aangezien je dan tussen de 20 en 40 minuten moet aanschuiven (terwijl we vorig jaar gemakkelijk een dik uur stonden aan te schuiven).

Sita ging voor het allereerste op de “Super Splash”, een attractie waar je in een grote boot omhoog gaat met de lift om dan, na een aanmoediging van Piet Piraat, uit de toren geklikt te worden en 30 meter naar beneden te roetsjen en uiteindelijk in het water te glijden, zodat zowel de inzittenden als de omstanders lekker nat worden. Ondanks dat het vrij eng is eens je helemaal boven bent doorstond Sita alle schrik en vroeg ze na afloop alleen maar voor een bisnummertje!

Tussen midden juli en midden augustus verzorgen Samson & Gert ’s middags ook een spetterende zomershow in de grote circustent van Plopsaland. Uiteraard moest ik die gezien hebben, en na veel gezaag bij de zus ging ook zij akkoord om te gaan kijken.

En zo’n zomershow mag er best wel wezen, ondanks dat het “maar” een half uurtje duurt zingen ze toch 5 liedjes, volledig live (met een echte band, jawel!) en is er een klein verhaaltje aan gekoppeld met de burgemeester. Aangezien ze de show dagelijks twee keer opvoeren, iedere weekdag opnieuw hebben ze al heel wat shows op de teller en zijn ze al volledig ingespeeld, net zoals bij de Kerstshow enkele jaren terug, zodat er ook grapjes en teksten buiten het script afkunnen. En dat is leuk, want die humor daarvan is veel volwassener en zowel Gert (Verhulst) als Walter (De Donder) hebben het dan vaak moeilijk om hun eigen lach in te houden. En die vijf liedjes zijn een mooie keuze tussen oude en nieuwere nummers die de kinderen stuk voor stuk meezingen, -springen en -dansen.

En met andere woorden was Plopsaland ook dit jaar weer een fantastisch dagje uit en ben ik het park nog lang niet beu!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s