Euromarkt 2012

Voor de derde keer vindt er in Sint-Niklaas een Euromarkt plaats. Nee, niet alles aan één euro, maar wel verschillende marktkramers uit alle Europese lidstaten op de grootste markt van België (en als ik niet mis ben ook van ver daarbuiten).

Het leuke aan al die kramen is niet alleen de smeltkroes aan nationaliteiten en talen, maar ook het feit dat er voornamelijk verkopers staan met handgemaakt gerief als het geen eten is, want ook dat is in overvloed aanwezig: eten! Als je komt, zorg dat je niet volgegeten bent want je kan waarschijnlijk niet weerstaan aan de stukjes salami, kaas, ham en zelfs handgemaakt snoep of eigengebakken koeken/cakejes of andere lekkernijen uit de Europese lidstaten.

Maar er is ook ontzettend mooi houten speelgoed, decoratief materiaal als kledij te vinden, en ook dat meestal handgemaakt met producten van hun eigen streek. En dat is het mooiste aan de Euromarkt, mensen zijn gerust bereidt net dat iets meer te betalen voor een handgemaakte wollen trui uit Lapland hoor! En die is zelfs nog mooier dan diegene dat je in de winkel kan vinden!

Wat ik kocht/kreeg van ons mama?

Een fles en een flesje Chouffe Coffee (La Chouffe is een Belgisch bier uit de Ardennen, de Chouffe Coffee is een afgeleide likeur-variant).
Twee toeristische shirts van Lapland
Een klein knuffel elandje (grote kinderen blijven kinderen)
Een Zweedse gnome!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

En nu zit niet alleen de vakantie erop, maar ook de blok met de leuke tussenpozen. Tijd voor part 3 van de 4 in de vakantie: blok!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s