Mitch Winehouse – Amy, mijn dochter

Iedereen kent Amy Winehouse, is het niet door haar schitterende, maar veel te korte, zangcarrière, dan wel door haar overmatig drugs- en drankgebruik. Ze overleed vorig jaar op 27-jarige leeftijd op een moment dat ze al enkele jaren drugsvrij leefde en ook 3 weken sober was geweest. Enkele maanden later zou blijken uit het toxicologisch onderzoek dat ze waarschijnlijk toch terug drank gebruikt had voor haar dood.

Haar vader verteld in dit boek de jeugd van Amy, maar ook hoe ze in aanraking kwam met drugs en drank, als ook haar (en zijn/haar familie) strijd tegen diezelfde drugs en drank. De ups and downs in die strijd en af en toe de onverbloemde waarheid. Want haar vader is niet alleen enorm trots over zijn dochter, maar ook enorm streng.

En dat is het mooie dit aan het boek, het is niet alleen een droevig en pakkend verhaal, maar ook nog eens de waarheid, misschien hier en daar wat mooier gemaakt, maar wel eerlijk.

Fan of geen fan, het is een knap verhaal over een vader die zijn dochter verliest aan drank en drugs en enorm hard vecht om haar terug te krijgen.

http://www.bookido.be/nl/books/1188844/amy-mijn-dochter

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s