The Broken Circle Breakdown

Deze film stond al op mijn to-see-lijst na het zien van de allereerste beelden. Toen kwam de teaser met muziek, de interviews en werd ik alsmaar benieuwder. En toen liep de actie van De Standaard voor een gratis ticket en zo kwam het dat ik deze middag, na de les, in de cinemazaal zat. Helemaal alleen overigens, en zo’n privé-cinema is best ook eens een fijne ervaring!

De film verteld het verhaal van Elise en Didier, twee mensen die ondanks het verschillende werelden, achtergronden en religie (Christen versus atheïst) toch verliefd worden op elkaar en een dochter krijgen. Hun wereld komt helemaal op hun kop te staan als hun dochter een terminale kanker blijkt te hebben. Wat volgt is een emotionele strijd om hun relatie maar ook om hun eigen leven weer op de sporen te krijgen.

Naar mijn mening één van de sterkste films dit jaar (en zelfs de afgelopen jaren). De muziek is ongelooflijk goed, vooral omdat ze gebracht wordt door de (meeste van de) acteurs zelf. Johan Heldenbergh en Veerle Baetens zijn talloze keren te horen met country-nummers die je meer dan eens kippenvel bezorgen. Veerle Baetens bewees al met Dallas dat ze een muzikaal talent is, Johan Heldenbergh, die het oorspronkelijke toneelstuk schreef, leerde banjo spelen voor “The Broken Circle Breakdown”.
De film is een continu geflitst van het heden naar het verleden en terug, maar toch verlies je nooit het verhaal of de duidelijk waar je nu bent. Puur, rauw en onversneden, dat is de film. De personages zijn echte mensen. De dialogen lijken recht uit het hart te komen, de emoties meer dan gemeend. Een film met veel naakt, vooral omdat het bij de levensstijl hoort van de karakters. De film bevat veel muziek, maar niet zomaar muziek. Muziek met betekenis.

En voor de iets emotionelere mensen onder ons, de film was nog geen vijf minuten bezig of ik zat al met tranen in m’n ogen, op het einde verliet ik de zaal heel stilletjes.

En morgen de soundtrack bij Humo, voor de geïnteresseerden!

2 gedachten over “The Broken Circle Breakdown

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s