Openbaar vervoer

Binnen twee weken ga ik naar het concert van Mika in Brussel. Zoals zo vaak raden ze je, uiteraard, aan om met het openbaar vervoer te komen.

En ze hebben gelijk! Geen stress met file’s, parkeerplaatsen en de mogelijke toestand waarin je jouw wagen zou kunnen aantreffen. Maar ze hebben voornamelijk ongelijk. Geraken op je concert is zelden een probleem. Hooguit moet je enkele overstappen doen. Maar nu moet je eens na 23 uur proberen terug keren vanuit de hoofdstad naar de gemiddelde steden. De provincie-hoofdsteden zijn geen probleem. Maar dat is het dan ook. Ik woon in een vrije grote stad, maar geen provinciehoofdstad. De laatste trein vanuit de Belgische hoofdstad vertrekt om 22u30.

Ik weet niet of de directies van de openbare vervoersmaatschappijen zo nu en dan hun ivoren toren eens verlaten en op stap gaan in de echte wereld, maar 22u30 is vaak het moment waar je net naar buiten wandelt na een magistraal concert.

Nu, daarnaast moest De Lijn ook besparen dit jaar. En dat doen ze door te knippen in hun bus-aanbod tijdens de weekends. Op vrijdagavond heb je vanuit Sint-Niklaas naar de omliggende dorpen geen bus meer na 22 uur. Op vrijdag ben je als jongere verplicht in je eigen dorp te blijven dus, of met de fiets op stap te gaan. Of op mama en papa aangewezen.
Op zaterdag is er heel de dag maar een bus om het uur en op zondag zelfs maar om de twee uur. Gelukkig worden er tijdens evenementen in de stad extra bussen ingelegd. Extra bussen naar Antwerpen. Ja, naar de omliggende dorpen hoeft om één of andere reden niet.
De bussen zitten trouwens altijd stampvol vanuit die omliggende dorpen, ongeacht of er nu evenementen zijn of niet.

Over enkele weken trein ik dan maar vanuit Antwerpen naar Mika. En met de fiets van en naar Sint-Niklaas.
Ja, je moet wat over hebben voor je idolen….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s