Frits en Freddy

Films maken is geen simpel kunstje meer. Zonder subsidies worden er nog maar weinig (of eigenlijk: geen) films meer gemaakt op Vlaamse bodem.
Tenzij vorig jaar met “Frits en Freddy”, een Vlaamse film die volledig privé gefinancierd werd en dus eerst zo’n 350 000 bezoekers moest halen om break-even te draaien doordat ze een negatief verslag kregen van de commissie van het Audiovisueel fonds dat luidde:

Dit verhaal is een opeenvolging van flauwe grappen en grollen. De commissieleden stellen zich de vraag of dit soort humor vandaag nog wel werkt. De personages komen over als onsympathieke losers met wie voor de kijker geen empathie of identificatie mogelijk is.

Of het Audiovisueel fonds gelijk heeft moet je zelf maar beslissen, feit is dat de film er uiteindelijk wel in slaagde om winst te maken!

Frits en Freddy zijn twee broer die bijbels verkopen en daarbij liefst nog wat extra dingen stelen bij hun klanten. Wanneer ze aanbellen bij een topcrimineel die in de gaten wordt gehouden door de politie en wandelen worden gestuurd besluiten ze ’s nachts terug te keren en ontvoeren ze zijn vrouw. Volledig onvoorbereid wat ervoor zorgt dat ze van de ene hilarische situatie naar de andere gaan en het probleem alleen maar groter wordt.

Aan het vervolg wordt ondertussen gewerkt: Frits & Franky!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s