We veranderen niet graag

En verhuizen doen we al helemaal niet graag.
Vorig jaar werd ons departement Mercator (één gebouw) opgeslorpt in een faculteit (dat afstudeerrichtingen bundelt en verspreidt is over meerdere gebouwen). Daar was voor de studenten zelf eigenlijk weinig verandering van te merken. Hier en daar werden enkele dingen wel anders aangepakt of kreeg de faculteit een andere naam (en was het dus niet langer departement).

Dit jaar verhuisden echter enkele afstudeerrichtingen naar een nieuwe campus. Nu zijn we zeven weken later, zeven weken dat we reeds ronddwalen op de nieuwe campus en soms mag u het ronddwalen helemaal letterlijk nemen.
Soms is het zoeken naar lokalen waar we nog niet eerder geweest zijn. Nog iedere ochtend is het opletten dat we de juiste gang nemen (want er is dus een even en een oneven gang!).

Alles is ook groter. Waar de vorige campus (of het departement) dus uit één gebouw bestond zijn er nu drie. Eén gebouw dat de bibliotheek en het restaurant huist en twee gebouwen waar de leslokalen zich bevinden. Sommige afstudeerrichtingen hebben het geluk dat hun lessen plaatsvinden in één gebouw, andere de pech dat ze een hele dag mogen pendelen tussen de twee gebouwen. Niet dat dat een ramp hoeft te zijn, maar het wordt minder leuk als het eerste uur na de middag plaats vindt in het C-gebouw en het tweede uur (waar eigenlijk geen “pauze” tussen zit) zich in het B-gebouw op het derde verdiep. Soms wordt het nog beter, want dan gaat de les door na de pauze en dient er gewisseld te worden van lokaal tussen de pauze door.
Ik verkies trouwens les in het B-gebouw, aangezien alle lokalen in het C-gebouw zijn opgebouwd in een soort van aula-vormgeving. Houten klapstoeltjes, houten klapbankjes, alles aan elkaar en dus als de persoon in het midden uit de rij moet dient iedereen ernaast eruit te schuiven (oh, dat wordt zo leuk tijdens de examens!). De bankjes zijn eigenlijk ook net te klein om genoeg werkplek te hebben en als je niet alles aan het begin van de les uit de boekentas haalde kan je wel eens voor problemen komen te staan, want iets uit de boekentas halen wanneer de bank open geklapt vol ligt is niet handig.

Grotere campus betekend ook vooral meer volk. Waar het vorige departement “klein” en gezellig was, heel open en duidelijk is deze groot, druk en soms heel onduidelijk met de nummering qua lokalen. Waar je je vorig jaar nog een echt persoon voelde binnen de school voel je je nu alsmaar meer een nummer worden.

Maar het kan ook aan mij liggen natuurlijk, misschien wordt ik oud en heb ik gewoon meer tijd nodig om alles gewoon te worden…

Advertenties

2 gedachten over “We veranderen niet graag

  1. Dat van die even en oneven gangen is er bij nooit helemaal ingegaan, tot in het laatste jaar miste ik me daarin :p. Zelf vond ik de lokalen in het C-gebouw gezelliger aangezien ik dan stiekem een koekje naar binnen kon werken 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s