Sint in de Piste

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Net zoals ieder jaar wordt Sint-Niklaas een echte Sint-stad die zijn bekendste inwoner met open arm ontvangt van tijdens zijn doortocht uit Spanje. De Sint ontvangt niet alleen dagelijks samen met zijn pieten de kleinste inwoners van Sint-Niklaas en omstreken in zijn huis, maar er is ook een heuse Sinterklaaszoektocht, zijn bezoeken aan het Waasland Shopping Center, de intrede en uiteraard Sint in de Piste.

Sint in de Piste is al jaren een vast begrip voor de inwoners van Sint-Niklaas, het Nederlands nationaal circus Herman Renz slaat een weekend lang zijn tent op de Grote Markt op en verwelkomt de Sint en zijn Zwarte Pieten met een grootste circus-show. Jaarlijks zijn de shows even snel uitverkocht als ware het tickets voor Paul McCartney, Madonna of een andere oppergod. Ontzettend gegeerd dus. Daarom zijn er dit jaar twee weekends. Een dubbel aantal voorstellingen dus. En voor het eerst zou 80% van de tickets via Nuvonet worden verkocht, het platform dat de lokale middenstand samen moet brengen en moet ondersteunen. Jammer genoeg liep het daar allemaal een beetje mis, eerst werd de online voorverkoop vijf dagen uitgesteld, om de dag zelf twee uur later dan beloofd van start te kunnen gaan en toen bleek dat er vanalles misliep met bestellingen die via Belfius werden betaald.

Maar uiteindelijk hadden we wel tickets en konden we dit weekend dus genieten van Sint in de Piste. En verwacht je niet aan een goedkoop toneeltje dat de oude man moet opvoeren met z’n pieten, nee, ze komen gewoon meegenieten met de kinderen van het enorme spektakel. En dat laatste mag u letterlijk nemen, dit circus was miljoenen keren beter dan het Wiener-circus!

Luchtaccrobatie waar iedereen met open mond naar zat te kijken, gedresseerde paarden, een echt grappige clown, een goochelact waarvan je je dagen erna nog afvraagt hoe ze het in hemelsnaam gedaan hebben en een echte dwerg met gedresseerde zwijgen (wat ik om één of andere reden echt grappig vond).

Kortom, €7 voor anderhalf uur topentertainement! Hopelijk is de zus volgend jaar minstens even braaf zodat we daar volgend jaar nog in dat circus welkom zijn, want deze grote broer heeft er enorm van genoten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s