Column XXX

Hij was in slaap gevallen en lag op een vreemde manier met z’n hoofd tegen haar buik. Haar benen vormden een soort van burcht zodat hij niet uit de zetel zou slapen en zij zat door z’n haar te woelen en ondertussen met haar ander hand haar hoofd ondersteunend naar de zee te kijken buiten. Ze had hem bedekt met z’n wollen trui. Haar favoriet als ze mocht beslissen wat hij droeg. De trui was enorm zacht, rook nog steeds naar echte wol en hij stond er ongelooflijk goed mee. Op de achtergrond speelde een plaat van Angus and Julia Stone. Een band die ze samen hadden ontdekt wanneer ze het internet aan het afschuimen waren geweest naar muziek die hen zou vergezellen tijdens hun treinrit naar Vlissingen.

Ze had vorig weekend een jongen leren kennen waar ze haar helemaal warm had gevoeld en haar had doen twijfelen aan haar huidige relatie. Maar nu hij zo kwetsbaar in haar schoot lag en de warmte van dit appartement haar hart voelde dacht ze dat ze hem misschien toch nog maar een kans moest geven. Eigenlijk was ze wel gelukkig met hem. Hij deed er alles aan haar gelukkig te maken, ze hadden nooit ruzie en hij had een zekere soort rust.

“Start je nog terug met wrijven?”
Ze schoot wakker uit haar gedachten waarin ze zo diep verzonken was geweest.
-“Sorry, wat zei je?”
“Of je nog terug start met wrijven, ik genoot ervan en ondertussen ben je al zo’n vijf minuten gestopt en was je in de verte naar de zee aan het kijken.”
Hij sloot terug z’n ogen en kroop iets dichter tegen haar.
“Ik was juist ontzettend hard aan het genieten!”
-“Je was vooral ontzettend hard aan het slapen!” zei ze met een brede lach, terwijl ze haar voorover boog om haar lippen op de zijne te planten.

“Zullen we straks eens over het strand wandelen, het lijkt me ontzettend mooi om het van dicht bij te zien.”
-“Mooi? Je zult bedoelen dat het vooral ontzettend koud is om van dichtbij te zien?”
“Je mag dicht tegen mij lopen? En ik zal liefdevol jouw sjaal dichtknopen zodat de koude helemaal niet aan jou kan zitten!”
-“Liefdevol opgehangen worden? Ik zal me zelf wel warm aankleden! Allez hup, was de slaap dan maar eerst weg en neem je camera, dan zijn we weg! Je mag me daarna verwarmen met die lekkere spaghetti van je!

“Is er wijn?” riep hij vanuit de badkamer.
-“En verse kaas en mezelf en kaarsen en de afwezigheid van m’n mama, met andere woorden het hangt volledig af van jouw kookkunsten over hoe romantisch het hier vanavond wordt!” antwoordde ze met een brede glimlach op haar mond. Ze kon haar zijn verbaasde gezicht zo zien in de badkamer nu. Ze had deze avond al geregeld toen ze wist dat ze een week naar Vlissingen zouden komen. Ze wist dat ze hem nu enorm verraste want ze had nog nooit onaangekondigd een romantische avond voor hem georganiseerd.

Misschien was het toch nog niet allemaal verloren dacht Fiona.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s