Groepswerken tot op het randje

Omdat hogeschool ook voorbereidend moet zijn op de toekomst krijgen we ook voor enkele vakken groepswerken doorheen onze opleiding. Dit jaar was dat het geval voor marketing-management.

De lector was echter iemand die op de feedbackmomenten amper inhoudelijke feedback gaf, maar vooral hamerde op lay-out details (een niet aangepast logo, een week nadat het nieuwe logo van onze school was voorgesteld) of het feit dat er een fout in één van de bronnen stond. Zelden kregen we echt commentaar op wat we tot dan toe al voorbereidt hadden.

En in week 8 blijkt de lector plots ziek tot het einde van het semester. Via een mail laat hij echter weten dat we ons geen zorgen hoeven te maken omtrent het groepswerk en dat we punten zullen krijgen tot het op dan reeds geleverde (volgens hem harde) werk.

En dan blijft het stil. Een tijd vol vragen. Wat met het examen. En het groepswerk bevat tot dan weinig wat met marketing te maken heeft. Gaan we daar punten op krijgen?

En dan, afgelopen maandag, blijkt plots dat we alsnog het groepswerk dienen af te werken. En dat we feedback zullen krijgen van een marketingspecialiste. Na de schooluren. Ergens tussen 18 uur en 21 uur. Tot onvrede van vele studiegenoten. Een situatie waar niemand wat aan kan doen. Punten krijgen op een groepswerk waar in de verste verte niks van marketing zit is een beetje stom als het betrekking heeft tot het vak marketingmanagement. Een goede oplossing op zo’n korte tijd is ook niet makkelijk.

En zo kwam het dus dat ik vandaag les had van 8u15 (vroeg op dus) tot 15u30 en daarna om 20u00 nog een feedack-sessie had. Zo goed als 12 uur HoGent dus vandaag.

Gelukkig een marketingspecialiste die begrip had voor de situatie en het groepswerk licht aanpaste om het zo alsnog haalbaar te maken. En zo zie ik dat vak ook weer zitten voor de examens.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s