De Vijf Legendes

87067

Wat doe je na een avond je buiken rond eten, vroegtijdige nieuwsjaarsbrieven opzeggen en cadeau’tjes ontvangen? Of, om het met andere woorden te zeggen, wat doe je op Kerstdag die steeds op een gewone zondag lijkt? Inderdaad, een uitgelezen moment voor een filmnamiddag! En we waren blijkbaar niet de enige!

Het werd de Vlaamse versie van “Rise of the Guardians”, ofte “De Vijf Legendes” dat het verhaal verteld van het zandmannetje, de Kerstman, de tandenfee, de Paashaas en het vriesmannetje (Jack Frost) tegen Pitch (de boeman die nachtmerries brengt).
De eerste vier kunnen gezien worden door de kinderen, ze zijn echte legendes die de kinderen beschermen en waarin de kinderen ook geloven. Het vriesmannetje is echter nog bezig aan een leerproces en moet nog steeds zijn nieuwe krachten ontdekken, terwijl er niet genoeg kinderen geloven in de boeman zodat hij zichzelf niet angstwekkend genoeg vindt.
Hij wil dus alle lichtjes uit de kinderharten doen verdwijnen om zo de legendes te doen verzwakken en het kinderrijk voor zichzelf te hebben.

Maar de legendes geven zich niet zomaar gewonnen!

Een prachtig verhaal met knappe animatiebeelden, en een must-see voor de kinderen deze winter!

 

Advertenties

Een gedachte over “De Vijf Legendes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s