Dagje Brugge

Copyright: Inga
Copyright: Inga

Na een maand examens mag er ook ontspanning zijn. En dus trok ik vandaag met Inga naar Brugge en speelden we toerist in eigen land.

Gewapend met een camera, cadeau’s voor Inga haar uitgestelde verjaardag van 8 maand terug en enkele boterkoeken vertrokken we rond half 10 richting Brugge. Klaar voor een echt ontdekkingsavontuur, nadat we uiteraard eerst de Starbucks bezochten voor een tasje warme koffie!

Ondanks dat Inga uit West-Vlaanderen kwam deed ze nog nooit de toeristische kant van de mooiste stad van België. Op naar trekpleister nummer één dus: het begijnhof! Jammer genoeg is de bewegwijzering in Brugge wat aan de mindere kant, gelukkig zijn er ondertussen allerhande toestellen die beschikken over een ingebouwd kompas en wegenkaarten. Na een kijkje op die kaart zagen we dat we eigenlijk helemaal niet op het slechte pad zaten en genoten we onderweg al van de schoonheid van Brugge, maar ook van de stralende zon die, ondanks de slechte weervoorspellingen toch scheen. En geef toe, er niks mooier dan de winterse zon met de oranje gloed op de regenachtige voetpaden.
Na nog geen half uurtje stappen kwamen we al aan in het begijnhof.

Onmiddellijk daalt er een soort van rust over je heen, de heerlijke stilte en de schoonheid van de bomen en kleine huisje overvalt je ook gewoon. Met het lenteweer één van de mooiste plaatsen die je kan vinden. Ook de toegangspoorten zorgen voor een bepaalde soort “afsluiting” van de buitenwereld.
Wanneer je weer de poort weer buiten gaat kom je aan het Minnewater, waar ontzettend veel ganzen je verwelkomen.

Brugge is wel mooi, maar helemaal niet groot, wat het leuk maakt om te bezoeken aangezien je niet veel hoeft te stappen om toch veel te zien. Op weg naar de markt passeerden we enkele gezellige, kleine steegjes die meer dan de moeite zijn om te curieuzeneuzen!

Volgende halte was de Onze-Lieve-Vrouw-Kerk, niet de kerk zelf, maar wel het mini-parkje dat er naast ligt, met een leuke klein bruggetje. Waar Inga ook de opmerkingen maakte dat ze kon zien dat ik gelukkig was daar te zijn. En dat was ik zeker!

Aangezien het toen tegen één uur aanliep was het tijd voor de winkelstraten en de zoektocht naar eten. Na een bezoekje aan Maison Scotch (voor de Barfly, of course!) en enkele andere leuke winkeltjes wandelden we richting Bocca, die we wouden uitproberen vanwege de positieve reacties op hun spaghetti. Jammer genoeg ondervonden ze last van een elektriciteitspanne en besloten we maar te genieten van het lekkere eten in de Hema.

Na het middagmaal gingen weop zoek naar Tattoo Bjorn. Aangezien deze niet in de gewone winkelstraat gevestigd is ontdekten we nog een ander stukje Brugge en kwamen we zelfs een heuse Cadilac tegen. Jammer genoeg was deze al ver gevorderd in het roesten, toch blijven het echte pareltjes van wagens.

Na nog wat geslenter in de winkelstraten en bijhorende winkels werden we toch moe, de examens waren tenslotte nog maar achter de rug, het was een vroege ochtend en wandelen is hoe dan ook altijd gezond, maar vermoeiend. Onderweg werden we nog overtuigd door één van de Base-promoguys om deel te nemen aan een muziekwedstrijd. Klaarblijkelijk waren we één van de sterkste deelnemers van de Base-shop in Brugge, dus wie weet houden we nog een mooie prijs over aan ons dagje Brugge.

We besloten dan ook terug te keren op ons gemak naar het station, te genieten van nog een heerlijke dessertkoffie en te genieten van de foto’s. Zo’n dikke 300 in totaal.

Op de terugweg kreeg ik nog een ketting van Inga, die bij het armbandje hoorde die ze me ’s ochtens al omknoopte. En op de trein naar huis vond ik nog een lief tekstje.

En doodgelukkig kwam ik thuis, moe maar meer dan voldaan van een heerlijke dag met fantastisch gezelschap. Verbaasd over hoe snel de tijd weeral voorbij was gevlogen.

Toerist in eigen land, meer dan de moeite!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Een gedachte over “Dagje Brugge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s