Nick Cave – De dood van Bunny Munro

bc-20090917172750

Geniale platvloersheid.

Dat is misschien nog het beste hoe je “De dood van Bunny Munro” kan omschrijven. Het verhaal van een op seks beluste man die op de vlucht slaagt voor zijn eigen angsten wanneer zijn vrouw zelfmoord pleegt en hij plots alleen achter blijft met zijn zoon.

Mocht het hele verhaal niet zijn overgoten met de poëzie van Nick Cave dan zou het boek misschien gewoon platvloers zijn, maar nu zit er een bodem in die het verhaal misschien nog iets meer inhoud geeft dan op het eerste zich bedoeld lijkt.

Enkele quotes:

Groepjes schaarbenig schoolspul met een piercing door de navel, gemerkte jogmeisjes, blije, billerige vrouwen die hun hond uitlaten, stelletjes die letterlijk op de zomergazons liggen te copuleren, op het strand uitgestrekte poesjes onder stapelwolken die erotische vormen hebben aangenomen en busladingen vrouwen die er wel pap van lusten – groot en klein, zwart en wit, jong en oud, types aan wie je alleen maar even hoeft te vragen waar hun moesje zit, verrukkelijke alleenstaande moeders, stralende, vreugdevolle borsten van gewaxte bikinibabes, de kiezelafdruk in de achterkant van de voruwen die net van het strand komen – de hele rataplan, het is werkelijk fantastisch, man, denkt Bunny.

en:

Hij voelt dat dit niets anders is dan het zoveelste deel van de stortvloed van zeemeeuwenpoep die tot in alle eeuwigheid blijft neerdalen op de daden van volwassenen – met hun koppen als vuilverbrandingsovens, met hun moorddadige golfclubs, met hun smerige, gewelddadige waffels en hun kronkelende zwarte schorpioenen – en hij voelt zich gewoon niet geroepen om te bewegen.

Als een boek geen romance met happy-ending dient te hebben, noch een moordzaak die opgelost wordt of enkele fictieve wezens zoals weerwolven en vampieren dan is “De dood van Bunny Munro” misschien wel iets voor jou. Want ik heb genoten van deze geniale platsvloersheid.

http://www.bookido.be/nl/books/43879/de-dood-van-bunny-munro

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s