Stephen E. Ambrose – Band of Brothers

Ambrose-Band of brothers@1.indd

Enkele jaren terug zag ik op televisie de schitterende reeks “Band of Brothers” (en als je die nog niet zag, kijk dan volgende keer zeker wel!) dat het verhaal verteld over de Easy Compagny die na een loodzware training in Amerika naar Normandië mocht op D-day en daar uit de lucht gedropt werden. Daarna mochten ze het tegenoffensief leiden tijdens de slag om de Ardennen en daarna mochten ze ook nog Hitlers optrekje gaan veroveren op het einde van de oorlog.

Het is waarschijnlijk één van de bekendste WOII verhalen van de Amerikaanse parachutisten, die in hun thuisland echte helden waren.

Het boek is geen verhaal (in tegenstelling tot de televisiereeks) maar een weergave van de waargebeurde feiten die Ambrose trachtte te achterhalen uit de vele gesprekken met de veteranen uit de compagnie die in de meeste gevallen ook nog steeds (h)echte vrienden waren.

Tijdens het lezen kan je je alles levendig voorstellen dankzij de goed beschreven herinneringen, want het boek bevat geen foto’s, maar vaak wel tot in de details beschreven momenten van hun oorlog.

Als je geïnteresseerd bent in WOII is dit boek zeker en vast, net zoals de televisiereeks, een echte aanrader!

http://www.bookido.be/nl/books/1058437/band-of-brothers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s