De Topstarter

Tegenwoordig doet men uit de overheid alle moeite om (jonge) mensen warm te maken om te gaan ondernemen. En daar betrekt men maar al te graag televisie bij. Zo dus kregen we dit voorjaar “Crème de la crème” op vtm en “De Topstarter” op één.

Waar “Crème de la crème” een televisiereeks was met een verhaal waar naar het einde toe het ondernemerschap alsmaar meer op de achtergrond geraakte is “De Topstarter” een soort docu-reeks waar men 7 kandidaat-ondernemers met hun product/idee ziet van starten gaan en echt tot realisatie komen.

Een prachtprogramma dat de vooruitgang van de kandidaten maand per maand volgde. Op het einde van de maand moesten de kandidaten hun vooruitgang komen toelichten tegenover een jury van ondernemers die hen dan tips en raad geven voor de toekomst waarna ze twee kandidaten nomineerden die tegen elkaar moesten uitvechten wie de wedstrijd moest verlaten.

Jammer van die “wedstrijd” tussen de kandidaten over wie naar huis moest betekende dat een team met bierpralines enkele maanden verder konden zonder echt vooruitgang te boeken, terwijl andere kandidaten die vaak wel vooruitgang boekten alsnog de wedstrijd moesten verlaten.

Desalniettemin stonden er gisteren twee ijzersterke kandidaten tegenover elkaar. Minne Warmenbol met haar creatief, houten, speelgoed voor kinderen (en geef toe: alleen al voor haar achternaam zou je geïnteresseerd zijn in haar producten) en Dries en Yuri van de Wasbar in Gent.

Ik kende de Wasbar, ondanks dat ik er nog steeds niet ben geweest, reeds voor de reeks (student in Gent hé) en het klinkt me een geweldig concept.

Mocht je de reeks gemist hebben en toch willen kijken: alle afleveringen zijn te (her)bekijken op de website van Topstarter!

De opzet van de reeks, het aanzetten tot ondernemerschap, is bij mij alleszins geraakt. Alhoewel de kriebel er al lang is om later een eigen zaak te starten (lees hier over mijn koffiebar) is het door deze reeks alleen maar harder beginnen kriebelen.

Advertenties

3 gedachten over “De Topstarter

  1. Inderdaad een topprogramma! Jammer dat goede kandidaten er inderdaad soms uit moesten ten koste van zwakkere kandidaten maar dat maakte het ook wat spannender. Al mocht Moochie van mij ook zeker gewonnen hebben, knap concept en vriendelijke bediening, ik ben fan 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s