Bezoekje aan de bib met nostalgie

Alle gehuurde boeken waren uitgelezen en het werd dus tijd voor een nieuw bezoek aan de bib. Niet dat er thuis geen boeken meer liggen te wachten, de bibliotheek heeft ook altijd een ruim aanbod aan boeken die ik eens wil lezen.

Tijdens m’n speurtocht doorheen de boekengangen fluisterde plots iemand mijn naam. Het bleek een klasgenote te zijn uit de middelbare school die me opgemerkt had.

En zo duurde het bezoekje aan de bib, dat normaal maximaal een half uurtje duurt, nu een dik anderhalf uur.

We haalden herinneringen op aan alle ‘straffe’ stoten uit die middelbare periode. Hoe we er in slaagden om op vrijdag de twee uur durende Franse les bij mevrouw Lombaert om te toveren in twee uur praten over wat er om ging bij de directie, in het land en ver daarbuiten. Frans staken we niet op, maar wel enorm veel levenswijsheid en respect.
Of hoe we er in slaagden om taken niet in te dienen bij de leerkracht Nederlands en toch een 10 te krijgen. Of hoe de stagiaire Frans ons probeerde wijs te maken dat ze de nicht was van Jean-Claude van Damme en dat die acteur maar al te graag met ons zou komen praten, als bij wijze van een voordracht Frans, waarna ze uiteindelijk de weken erna niet meer kwam opdagen omdat wij haar tijdens de tweede les dan maar ook wat voorlogen.
Hoe hard de directie ons boycotte om op schoolreizen te gaan naar Londen, Parijs en Canterburry maar uiteindelijk Kantoor, en niet Handel, als braafste klas terug huiswaarts keerde.

We wisselden uit wat we wisten over diegene waar mee we nog contact hebben. We vroegen ons af hoe het met de andere zou zijn. En we spraken af zeker eens een terrasje te regelen met alle andere voor het ophalen van, ongetwijfeld een heleboel, mooie herinneringen.

Hopelijk worden die mooie woorden daden, want ondanks alle blijft de middelbare school een mooie periode.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s