Popular

Het heeft een tijdje geduurd, maar sinds vandaag staat hij online: de videoclip voor de nieuwste single van Mika (featuring Ariana Grande). De single zelf is al enkele maanden te horen op de radio en ook verkrijgbaar via iTunes (want waar anders kan je tegenwoordig nog singles kopen?)

“Popular” is de herwerkte versie van “Popular Song” van het jongste Mika album en één van mijn favoriete nummers daarop. “Popular Song” was eigenlijk al een herwerking van “Popular” uit de musical “Wicked”. Het is tevens de laatste single uit het album “Origin of Love“, maar dat betekend nog niet dat Mika het minder druk krijgt. Komende maandag zakt hij naar Brussel af voor de lancering van zijn kledingcollectie bij JBC en daarna start het festival-seizoen waar hij ook talloze optredens gepland heeft staan over de hele wereld. Daarnaast zal hij ook nog eens een jury-lid zijn in de nieuwe reeks van X-factor in Italië.

De clip voor “Popular” grijpt terug naar de Mika die we voornamelijk kennen van het album “The Boy Who Knew Too Much“, het album dat voornamelijk vertelde over zijn nachtmerrie’s als tiener. Aangezien het nummer eigenlijk vooral het verhaal verteld van de populaire klasgenoten die hem pestten en hem nu alleen maar kunnen bewonderen sluit het thema dus perfect aan. In de clip zijn elementen uit Disney en de Tim Burton-films herkenbaar en is er plaats voor enkele serieuze product placements.

Maar daarom zeker niet minder de moeite waard!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s