Mika for JBC

Eind vorige maand kondigde het Belgische kledingmerk JBC aan dat Mika een collectie zou ontwerpen voor hen. Gisteren werd de collectie voorgesteld en enkele genodigden met een exclusieve modeshow en showcase van de ontwerper/zanger hemzelf, vanaf vandaag lag de collectie in de winkelrekken.

Het zal u dan ook niet verwonderen dat ik deze ochtend niet lang na openingstijd richting JBC ging, de collectie van Ann Lemens vorig jaar was op enkele dagen tijd volledig uitverkocht en de interesse in deze collectie is zo mogelijk nog grootser (voornamelijk door ook buitenlandse fans). De collectie bevat zowel een mannenlijn, een vrouwenlijn en een meisjescollectie.

Voor de inspiratie ging Mika niet te ver, hij zocht het in zijn eigen kleerkast en dat van zijn zussen, die meewerkten aan het ontwerpen van de collectie. Verwacht niet de flamboyante kledij die de ster aan heeft op het podium of in zijn clips, en die de meesten zich eigenlijk vooral herinneren van uit zijn begin periode. De collectie brengt een deugddoende mix aan klassevolle kledij vol kleur en weggestoken humor. Geen schreeuwerige dingen dus.

Maar wat mag je dan wel verwachten? Voor de kinderen mag je een frisse zomercollectie verwachten met vooral speelse tekeningen. Denk hierbij aan t-shirts met het logo van de collectie (een giraf, want Mika wou zijn naam niet zichtbaar op de kledinglijn) en het wapenschild met de M, een jurk met de getekende giraf maar ook aan een roos rokje. Voor de vrouwen keerde Mika terug naar de jaren ’20 en krijgen we voornamelijk klassevolle dingen te zien. Klassevol, maar zeker niet te stijf. De giraf is hier voornamelijk terug te vinden door ijzeren aangenaaide stukjes. De vrouwen-collectie zou zo meekunnen in de volgende modeshow van pakweg Chanel.
Voor de mannen krijgen we ook het meer klassenvolle te zien, kleren waarmee je zou kunnen mengen tussen het volk op een chique jachthaven in de zomer.

Mika ging tijdens het ontwerpen van de collectie er vooral van uit dat de kleding volwassen en klassevol moest zijn, maar ook dat de kleding gemakkelijk moest zitten. En daarin is hij geslaagd. Aan een faire prijs, de kledingstukken zijn zeker niet al te duur en dat maakt het aangenaam winkelen.

Of er een tweede collectie maakt? Die vraag kon ik gisteren stellen via Tom de Cock tijdens het radio-interview op MNM. Hij duikt binnenkort de studio in voor zijn vierde plaat (joepie!) en als deze collectie goed loopt dan wie weet… ;-))
Van mij mag hij alleszins wel een volgende collectie tekenen. Of meer. Ik ben fan!

Ben je geïnteresseerd? Meer info omtrent de collectie vind je hier. Let op, (voorlopig) is niet de volledige collectie online verkrijgbaar.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Een gedachte over “Mika for JBC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s