Annie

De alom bekende musical “Annie” mocht dankzij Albert Verlinde en Music Hall begin dit jaar weer de Antwerpse en Gentse podia onveilig maken. De musical liep zo goed dat er in mei nog extra voorstellingen werden toegevoegd, en één daarvan woonde ik vandaag bij.

Ik moet eerlijk zijn, ondanks dat “Annie” niet alleen talloze keren ten uitvoer werd gebracht op Nederlandse en Vlaamse podia, en daarnaast ook de bekende film heeft zag ik het verhaal nog nooit. Uiteraard ken ik wel de hits “Tomorrow” en “Hard-Knock Life” die je zo nu en dan wel eens voorbij hoort komen op de radio.

Het verhaal zelf hoef ik uiteraard niet uit de doeken te doen voor de meesten onder jullie, voor diegenen die het nog niet kennen: probeer de volgende keer zeker de musical mee te pikken, want het is de moeite!

Jammer genoeg is de Capitole net iets te klein om het orkest van de musical zelf onder het podium te verbergen, waardoor we in de zaal geen orkest zagen, dat in de coulissen verstopt was. Het podium zelf was echter voorzien van een prachtig decor dat bestond uit 4 luiken die van tijd tot tijd een beetje anders gezet werden zodat er een nieuwe “plaats” gecreëerd werd. Daarnaast daalde er zo nu en dan de villa van president Roosevelt en meneer Warbucks.

De cast zelf bestond voornamelijk uit Nederlandse acteurs, zelfs onder de weeskinderen. Het waren voornamelijk de hoofdrollen die vervangen waren door de Vlaamse acteurs en actrices  . Zo werd Miss Hannigan gespeeld door Deborah de Ridder en nam Mark Tijsmans de rol van meneer Warbucks op zich. En van die laatste mag het toch gezegd, dat hij misschien wel één van de beste Vlaamse acteurs en zangers is van het moment.

Een prachtverhaal, herkenbaar en mooie muziek. Een aanrader!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s