The Hobbit: An Unexpected Journey

The-Hobbit-Poster-679x1024

Door de examendrukte heb ik eind vorig jaar The Hobbit gemist in de bioscoop. Omdat begin februari het internet van Telenet lange tijd plat lag kregen de klanten een kijkbon voor een gratis film op te vragen uit de tv-theek. En dat was dus een perfect excuus om vandaag The Hobbit te huren.

Ik was begin mijn tienerjaren toen de Lord of the Rings-trilogie speelde in de bioscopen. Het betekende toen ook het begin van een arsenaal aan fantasy-films, aangezien rond die tijd ook Harry Potter één van de grote blockbusters was in de cinema’s!

Het verhaal vormt eigenlijk de proloog op de Lord of the Rings-trilogie en speelt zich zo’n 60 jaar eerder af. Bilbo Balings blikt aan de vooravond van zijn 111e verjaardag terug op zijn verhaal en op zijn toch met de dwergen, waarvoor hij werd uitgekozen door Gandalf. Eerst houdt hij de boot af, maar wanneer de dwergen ’s morgens zonder hem blijken vertrokken te zijn besluit hij hen alsnog achterna te reizen en mee te gaan.
Snel blijkt dat de leefwerelden van Hobbit’s en Dwergen mijlenver uit elkaar liggen, maar dat ze elkaar tijdens deze tocht toch nodig zullen hebben om hun uiteindelijke doel te bereiken. Het is ook tijdens deze tocht dat Bilbo Balings in het bezit komt van de ring.

De muziek van de film werd, net zoals die van de Lord of the Rings-trilogie, uitgewerkt door Howard Shore en is enorm de moeite, net zoals de film zelf!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s