San Miguel: Mika – Live Your Life

Terwijl hier in België de discussie woedt over het al dan niet betalend maken van het doorspoelen van reclame hebben in Spanje de adverteerders het probleem iets anders aangepakt.

Het Spaanse biermerk San Miguel nodigt al enkele zomers bekende artiesten uit om een nieuwe zomerhit te schrijven, neemt een muziekvideo op met die artiest dat vol zit van de product placement en wat het merk San Miguel moet uitstralen. En daarna wordt de integrale muziekvideo gebruikt als reclamespot.

Misschien moeten de adverteerders daar weer naar toe? Naar de originele reclamevideo’s waar de consument niet voorbij wil spoelen! De spot is uiteraard iets duurder om te maken, en zeker om uit te zenden. Maar de reclame spot zal geen tien keer herhaald worden gedurende de avond, wat sowieso ook al een pluspunt is.

En geef toe, de spot werkt. Hij straalt vrolijkheid uit, de hit blijft in je hoofd plakken (“Everybody wants to live your life!”) en je hebt achterna ontzettend veel zin in een ontspannen zomeravond met vrienden, het amusement met het gezelschap, het vals meezingen en misschien ook wel in dat biertje. Pakweg een San Miguel ofzo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s