Sir Arthur Conan Doyle – Sherlock Holmes: The Complete Stories

51888854

Sinds de BBC enkele jaren geleden begon met een reeks omtrent een hedendaagse Sherlock Holmes is deze bekende detective uit de 19e eeuw volledig terug. Niet alleen de fantastische Britse reeks “Sherlock”, maar ook de Amerikaanse reeks “Elementary” bevat een hedendaagse Sherlock Holmes. Waar de Britse reeks licht gebaseerd zijn op het boek staat de Amerikaanse reeks los van de boeken, toch blijft Sherlock in beide gevallen dezelfde persoon die een misdaad op lost door simpele redeneringen en deductie.

Dit boek bevat alle vier de verhalen, “Study in Scarlet”, “The Sign of the Four”, “The Hound of the Baskervilles” en “The Valley of Fear”, maar daarnaast ook de 56 kort verhalen die sir Arthur Conan Doyle schreef doorheen alle jaren. In totaal goed voor zo’n 1408 pagina’s in geen al te groot lettertype. Het boek staat dus garant voor een hele lange tijd leesplezier.

In het geval van de vier verhalen mag je dat plezier letterlijk nemen. Ze ontwikkelen zich op een spannende manier en het is pas helemaal op het einde van het verhaal hoe je te weten hoe komt hoe de misdaad plaats vond en wie de dader was, wanneer dr. Watson, de biograaf van Holmes, de deductie en bedingen van Holmes uitschrijft.
In het geval van de kort verhalen is het lezen iets minder plezant. Noch de zaak, noch de nieuwe personage’s krijgen te weinig tijd om tot een goede ontwikkeling te komen en alles lijkt dus veel te veel op elkaar gepropt.

Als je fan bent van Sherlock Holmes, al is het van de televisie-figuur, is het boek alleszins wel een stevige (zeker in omvang) aanrader!

http://www.bookido.be/nl/books/1199965/sherlock-holmes-the-complete-stories

Advertenties

Een gedachte over “Sir Arthur Conan Doyle – Sherlock Holmes: The Complete Stories

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s