Today is the day!

1, 2 & 3 augustus 2003:

De grootste concerten in de Britse popgeschiedenis vinden plaats. Drie avonden na elkaar laat Robbie Williams het concertveld van Knebworth House vol lopen voor zijn Moments of Mass Distracion tour. Iedere avond zijn er 125 000 mensen aanwezig, over het gehele wekend zo’n 375 000 mensen.

December 2003:

Robbie Williams is aan de top van zijn carrière. In de zomer van 2002 sloot hij een miljoenencontract met EMI voor zijn volgende vier cd’s en twee Greatest Hits. Hij heeft net zijn best verkopende plaat losgelaten met ‘Escapology’ en heeft er de meest succesvolle solo-tournee opzitten doorheen Groot-Brittanië, Europa én Australië.
JIMtv doet tijdens het Kerstweekend een Robbie Williams-weekend met niet alleen de uitzending van de live-registratie van het Knebworth-concert, maar ook de documentaire “Nobody Someday” en de twee concert-registraties “The Robbie Williams Show” en “Live at the Royal Albert Hall”.
Nog maar na het zien van het fenomenale concert in Knebworth ben ik fan van de man die zo’n groot publiek aandurft en met zo’n grote zelfzekerheid op het podium kan én durft staan. Het is pas later, tijdens het lezen van talloze (on)officiële biografieën dat ik zal leren welke weg Robbie heeft afgelegd en dat hij helemaal niet de zelfverzekerde man is die hij laat uitschijnen.

3 augustus 2013:

Exact tien jaar na het allerlaatste Knebworth-concert. Op het eind van dit jaar zal ik exact tien jaar fan zijn. Robbie Williams staat er helemaal terug, na een tournee in 2006 die hem helemaal gebroken achterliet. Na een succesvolle doorstart bij Take That en de fenomenale concerttour “Progress Live”. Eind vorig jaar kwam hij met “Take the Crown”, een waardige opvolger waar iedere Robbie-fan al tien jaar op wachtte voor ‘Escapology”. En vandaag komt Robbie die kroon opeisen in het in Koning Boudewijn stadion.

Robbie, I’m ready for you. Take my lungs, take my soul, I’m totally yours. I’ve been growing up with you for the past 10 years, I wanna grow old with you. You’re my hero, you’re a man but be a boy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s