1D World

IMG_1970

Als grote broer van een bijna 8-jarige half zus kon het bijna niet anders of  ik zou mee mogen gaan schuiven in de blokken voor de 1D World, of de: One Direction winkel.

Gelukkig had de mama van Sita haar ervan kunnen overtuigen dat we best vroeg zouden gaan schuiven zodat het nog niet te druk zou zijn. Om half tien, een half uur voor de opening van de winkel, stond het eerst blok voor de winkel echter al vol. We zouden dus minstens een half uur moeten wachten na de opening van de winkel. Om tien uur mocht de eerste groep de winkel binnen wandelen. Nuja. Wandelen. Je mag je dezelfde toestanden voorstellen zoals ik die gezien heb toen de poortjes bij het Robbie Williams concert open gingen.

Gelukkig waren de drie meisjes die voor ons stonden lieve die-hards fans die Sita direct vertelden dat ze haar maar moest vastgrijpen aan hen zodat ze zeker met de tweede groep mee binnen kon in de winkel. Na drie kwartier wachten was het onze beurt om de winkel mee binnen te wandelen/lopen/worden gesleurd.

De winkel zelf is niet groot en gevuld met een foto-hoek waar je voor €15 samen ‘met’ de jongens van One Direction op de foto kan in een land naar keuze, een karaoke-stand waar ze overdreven luid de hits van de jongens spelen en een schrijfwall voor alle verliefde tienerboodschappen van de fans. Daarnaast is er nog een merchandising-stand zoals je die op een concert kan vinden. Twee meisjes die niet weten waar eerst kijken met alle fans voor hun die hun keuze hebben gemaakt uit de 70 items die op een muur omhoog gehangen zijn.

Waarschijnlijk een hele belevenis voor alle jonge fans, en zeker een geslaagde pop-up-store. Alle tienermeisjes die anders om mama’s en papa’s Visa-kaart moeten vragen/zagen en vaak nog gelimiteerd worden in hun uitgaves door hun ouders kunnen nu al hun zakgeld spenderen aan al dan niet nuttige items van de jongens. Dat het geld binnenstroomt mag je als een feit beschouwen, weinig fans lopen met een zak gevuld voor minder dan €100 naar buiten.

Advertenties

Een gedachte over “1D World

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s